ΑΝΕΛ: Ούτε σήμερα διεγράφη ο Παπαχριστόπουλος...

ΑΝΕΛ: Ούτε σήμερα διεγράφη ο Παπαχριστόπουλος...

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Συνεχίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι ο Πάνος Καμμένος έδωσε νέα διορία στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραιτηθεί πριν τον... διαγράψει.

Ειδικότερα, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι αν μέχρι αύριο το πρωί και πριν από την έναρξη της συζήτησης για την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού» για την προσχώρηση της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο Θ. Παπαχριστόπουλος δεν παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ, θα διαγραφεί από την ΚΟ.

Πάντως, ο κ. Καμμένος ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχει απειλήσει τον Θ. Παπαχριστόπουλο πως θα τον διαγράψει αλλά ουδέποτε έκανε την πράξη του απειλή. Υπενθυμίζεται, δε, ότι ο Ν. Βούτσης την περασμένη Παρασκευή είχε… παρακαλέσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να μην παραδώσει την παραίτηση του τουλάχιστον μέχρι την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στην ΚΟ του κόμματος ήταν εξ αρχής ηλεκτρισμένο. Οι κ.κ. Παπαχριστόπουλος και Καμμένος δεν αντήλλαξαν καν χειραψία, ενώ κάθισαν ο ένας απέναντι από τον άλλο, δείχνοντας ότι το γυαλί έχει ραγίσει. Ενδεικτικό, μάλιστα, του κλίματος ήταν ότι η συνεδρίαση δεν κράτησε πάνω από μία ώρα, αφού ουσιαστικά έλαβε χώρα προκειμένου ο κ. Καμμένος να δώσει το τελεσίγραφό του.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Αριστείδης Φωκάς, ο Κώστας Ζουράρις, ο Κώστας Κατσίκης, ενώ παρευρίσκονται ο Νίκος Μαυραγάνης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Εξάλλου, σήμερα αναμένεται και η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής επί της ενστάσεως που έχει εκφράσει ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με την οποία μπορεί να εξακολουθεί να θεωρείται αναγνωρισμένη ΚΟ αφού με την προσθήκη του προερχόμενου από την Ένωση Κεντρώων Αριστείδη Φωκά θα διαθέτει 5 βουλευτές ακόμη και μετά την αποχώρηση του κ. Παπαχριστόπουλου.

Σε περίπτωση που ο Θ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα του, πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει θέσει εαυτόν εκτός ΑΝΕΛ και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.