Δημοσκόπηση Prorata: Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΝΔ για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Δημοσκόπηση Prorata: Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΝΔ για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Λύση στο θέμα του μετρό, ολοκλήρωση και λειτουργία του το συντομότερο θέλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Prorata στο διάστημα 13 – 15 Σεπτεμβρίου 2019, για λογαριασμό της ιστοσελίδας Voria.gr.

Η έρευνα επιβεβαιώνει το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών της Θεσσαλονίκης για το έργο του μετρό και επίσης δείχνει ότι οι Θεσσαλονικείς παρακολουθούν στενά το θέμα.

Στα κύρια στοιχεία της έρευνας είναι το γεγονός ότι δείχνουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ σε σύγκριση με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα:

-Δηλώνουν ότι για την ολοκλήρωση του έργου τους εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μια κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (65%) παρά μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα (15%).

w

Το 57% δηλώνει ότι πιστεύει τη σημερινή κυβέρνηση ότι το έργο θα παραδοθεί, μαζί με τον σταθμό Βενιζέλου τον Απρίλιο του 2023. Ενώ σε αντίστοιχο ερώτημα, μόνο το 22% δηλώνει ότι πιστεύει την προηγούμενη κυβέρνηση ότι το έργο θα παραδιδόταν, χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου, μέσα στο 2020.


r

Τέλος, το 73% απαντά ότι δεν πίστεψε τις εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης περί λειτουργίας του μετρό, χωρίς το σταθμό Βενιζέλου