Δημοσκόπηση για τη Δυτική Ελλάδα: Προβάδισμα της ΝΔ με 7,3%  στις ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση για τη Δυτική Ελλάδα: Προβάδισμα της ΝΔ με 7,3% στις ευρωεκλογές

Παγιώνεται το σκηνικό της ευρωκάλπης στη Δυτική Ελλάδα, καθώς νέα δημοσκόπηση της DATA RC προβλέπει ευρεία νίκη της ΝΔ με 7,3 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», αφορά στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία το 2014 στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδειχθεί πρώτος με 30,35% έναντι 22,12% της ΝΔ. Το σκηνικό όμως στις φετινές ευρωεκλογές προβλέπεται πολύ διαφορετικό καθώς η ΝΔ  δεν εμφανίζεται απλά πρωτοπόρος με 7,3 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει υπερκαλύψει και τη διαφορά του 8,2% του 2014. Συνολικά δηλαδή η ΝΔ έχει καταφέρει να «ανέβει» μέσα σε λίγα χρόνια 15,7 μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ολοένα και συνεχίζει την καθοδική του πορεία.

Η πλειοψηφία των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα υποστηρίξει στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου. Το 29,7% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ, ενώ το 22,4% ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με ποσοστό πρόθεσης ψήφου 9,7% και το ΚΚΕ με 5,3%.

Ακόμη, στην εκτίμηση της ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ έχει ποσοστό 37,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 28%. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στο 9,1%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», εν όψει της κάλπης ο αριθμός των αναποφάσιστων δείχνει να μειώνεται σταδιακά.

Στη δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 603 ψηφοφόρων της Δυτικής Ελλάδος, περιελήφθη και ερώτημα για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές.