Δημοσκόπηση: Διψήφιο προβάδισμα Κ. Μπακογιάννη για το δήμο Αθήνας

Δημοσκόπηση: Διψήφιο προβάδισμα Κ. Μπακογιάννη για το δήμο Αθήνας

Πρώτος και με διψήφια διαφορά από τον δεύτερο είναι σε δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης, με τον Παύλο Γερουλάνο να ακολουθεί και τους αναποφάσιστους πολίτες να αποσπούν πολύ μεγάλο ποσοστό.

Σε δημοσκόπηση της Opinion Poll που διεξήχθη την περίοδο 25 - 30 Ιανουαρίου 2019, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έρχεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 33,8, δεύτεροι έρχονται οι αναποφάσιστοι με 25,7%, ενώ έπεται ο Παύλος Γερουλάνος με 8,5%.

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο, που διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 6%, ενώ το 59,3% του δείγματος δηλώνει πως δεν γνωρίζει καν τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος.

Ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Χρήστος Τεντόμας συγκεντρώνει ποσοστό 6,2% και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ 4,2%. Το 2,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 46,8% των ερωτηθέντων επιθυμούν ο υποψήφιος δήμαρχος να γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%.

Το 9,5% κρίνει ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος. 

Το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2% και τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν με 16,6%. Το κυκλοφοριακό/έλλειψη πάρκινγκ ακολουθεί με 13,8%, ενώ το μεταναστευτικό αγγίζει το 13,1%.