Δημοσκόπηση Rass: Στις 9,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Rass: Στις 9,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά που ξεπερνά τις 9 μονάδες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του in.gr, έξι ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της Κυριακής. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 35,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 26,2%, διαφορά 9,2 μονάδων δηλαδή. Το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 8,7%, μία μονάδα πάνω από τις ευρωεκλογές και ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,1%. Την τέταρτη θέση δείχνει να παίρνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,4% αφήνοντας πίσω τη Χρυσή Αυγή που καταγράφει ποσοστό 3,2%.

Δημοσκόπηση Rass

Στην παράσταση νίκης, στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο, 9 στους 10 (το συντριπτικό ποσοστό του 88,3%) λέει η ΝΔ, μόλις 8,4% πιστεύει ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ποσοστό 56,5% λέει ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Το 29,2% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας ενώ υπάρχει κι ένα 11,6% που απαντά «αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και εκ νέου εκλογές με απλή αναλογική.

Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, το 49,1% λέει Κυριάκος Μητσοτάκης, το 35,2% ο Αλέξης Τσίπρας και το 14,9% κανένας από αυτούς.