Δημοσκόπηση Alco: Στο 6,5% το προβάδισμα της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ - Σε λάθος κατεύθυνση η οικονομία

Δημοσκόπηση Alco: Στο 6,5% το προβάδισμα της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ - Σε λάθος κατεύθυνση η οικονομία

Στο 6,4% καταγράφεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επικείμενων εκλογών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, με τους πολίτες να υποστηρίζουν παράλληλα ότι η οικονομία κινείται σε λάθος κατεύθυνση σε ποσοστό 71%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου των πολιτών με αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ προηγείται κατά 6,4% καθώς συγκεντρώνει  το 26,9% των επιλογών έναντι του 20,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6%, το ΚΚΕ με 5,8% και το ΚΙΝΑΛ με 4,6%.

Οριακά για την είσοδό της στη Βουλή κινείται η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνει 3%, ενώ εκτός κοινοβουλίου μένουν το Ποτάμι με 1,5% και οι ΑΝΕΛ με 1,6%. Τέλος, σημαντικό ποσοστό 2,9% συγκεντρώνει η Λαϊκή Ενότητα.

δημοσκόπηση

Παράλληλα, οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 67% ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επηρεάσει κατά πολύ την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές, ενώ μόνο το 23% απαντάει λίγο και το 6% καθόλου.

δημοσκόπηση

Σε άλλο ερώτημα της έρευνας, για την οικονομία, χαρακτηριστικό είναι ότι οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 71% ότι η οικονομία κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 20% σε σωστή.

δημοσκόπηση

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυρ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 29% των προτιμήσεων, με το ποσοστό του να είναι ενισχυμένο κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 24%, με το δικό του ποσοστό να υποχωρεί κατά 1%.

δημοσκόπηση

Τέλος, στην παράσταση νίκης, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η ΝΔ θα έρθει πρώτη στις επόμενες εκλογές σε ποσοστό 60% (το 43% εκτιμά χωρίς αυτοδυναμία, ενώ ένα 17% θεωρεί ότι θα κατακτήσει και την αυτοδυναμία), με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 13% (11% χωρίς αυτοδυναμία και 2% με αυτοδυναμία).

δημοσκόπηση