Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τον διορισμό της Β. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τον διορισμό της Β. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου στη θέση της νέας προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η θητεία της είναι πενταετής.

Η δημοσίευση του ΦΕΚ έγινε την Πέμπτη 3/1/2019 και η πρόταση για τη σχετική θέση είχε υποβληθεί επισήμως, από τον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος και την υπογράφει.

Ο διορισμός της κας Θάνου στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού και από τους Financial Times μέσα από το οποίο υπενθίμιζαν παλαιότερες δηλώσεις της ίδιας, όταν υποστήριζε ότι οι συνταξιούχοι δικαστικοί δεν θα πρέπει να διορίζονται σε ανεξάρτητες αρχές.

«Πριν από μια δεκαετία η κ. Θάνου επιχειρηματολογούσε κατά της αποδοχής θέσεων σε ανεξάρτητες αρχές από συνταξιούχους δικαστές, στο πλαίσιο ότι μπορεί να κατηγορηθούν ότι δέχονται πολιτικό πατρονάρισμα ή ακόμα ότι εμπλέκονται σε σκιώδεις επιχειρηματικές συναλλαγές. "Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται κομματικά γραφεία και να αποδέχονται νέες θέσεις, ειδικά καλά αμειβόμενες όπως επικεφαλής ανεξάρτητων ρυθμιστικών αρχών" έλεγε σε συνεδρίαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων το 2009. “Οι συνταξιούχοι δικαστές θα πρέπει να διαφυλάσσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια αλλά κυρίως το κύρος και την αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος”», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά τους οι FT.

Ευθεία επίθεση στη Βασιλική Θάνου είχε εξαπολύσει από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκος Σαλάτας, καταγγέλλοντας ότι «ήθελε να παραβιάσει το σύνταγμα για να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για να παραμείνει στη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου» και πως μετά από αυτό «ο κ. Τσίπρας της έδωσε θετικό πρόσημο και την πήρε σε θέση συμβούλου».

Η Βασιλική Θάνου έχει διατελέσει και υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, ενώ μετά την ολοκλήρωση της θητείας της στον Άρειο Πάγο, είχε διοριστεί στο νομικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ με τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου