Δημ. Σταμάτης: Η πόλωση και ο διχασμός το τελευταίο καταφύγιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημ. Σταμάτης: Η πόλωση και ο διχασμός το τελευταίο καταφύγιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Οι πολίτες όχι μόνο αντιλαμβάνονται τη νέα επιχείρηση εξαπάτησης του κ. Τσίπρα, αλλά είναι εξοργισμένοι με την υποτίμηση της νοημοσύνης τους» εκτιμά, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ο κ. Σταμάτης υποστηρίζει, ακόμα, ότι αυτά που επιστρέφει σήμερα η κυβέρνηση «δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μικρό μέρος από αυτά που τους έχει ήδη αφαιρέσει με την ανελέητη οικονομική της πολιτική».

Ερωτηθείς για το θέμα των συντάξεων, ο κ. Σταμάτης σημειώνει ότι «πανηγυρίζει η κυβέρνηση επειδή οι δανειστές σκοπεύουν να της επιτρέψουν να μην εφαρμόσει αυτό που η ίδια ψήφισε δυο φορές στη Βουλή» και ερωτά «έναντι ποιου ανταλλάγματος άλλαξαν γνώμη οι δανειστές», συνδέοντας την παραπάνω απόφαση με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη συμφωνία Μέρκελ-Τσίπρα για την επανείσοδο προσφύγων στη χώρα μας.

 

Αναφορικά με τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην στενός του συνεργάτης του επαναλαμβάνει την πρόθεση τού πρώην πρωθυπουργό ότι «όσους επιχείρησαν να προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του θα τους πάει μέχρι τέλους».

Σχολιάζοντας δε την απόφαση για το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη ο κ. Σταμάτης υποστηρίζει αφενός ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων» αφετέρου, όμως, σημειώνει ότι «κατηγορίες ή διαδικασίες εις βάρος πολιτικών προσώπων, ιδιαίτερα πρώην πρωθυπουργών, πρέπει να απορρέουν από αποφάσεις των οργάνων της τακτικής Δικαιοσύνης ή συνταγματικά κατοχυρωμένων Αρχών και αν στηρίζονται σε απτά γεγονότα και αξιόπιστους μάρτυρες και μαρτυρίες».

Στο ερώτημα εάν η παραπάνω κίνηση σε συνδυασμό ότι το ΚΙΝΑΛ περνά στην αντεπίθεση εστιάζοντας στην περίοδο 2004-2009 επηρεάσει τυχόν μετεκλογική συνεργασία της ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο κ. Σταμάτης απαντά: «Ελπίζω όχι» και εξηγεί ότι σημαντικό είναι «η αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας που έχει πληγεί βάναυσα από το ετερόκλητο κυβερνητικό μόρφωμα των κ. Τσίπρα-Καμμένου».

Τέλος, ο κ. Σταμάτης, στη συνέντευξή του συστήνει αυτοσυγκράτηση αλλά και αποφυγή της εμπλοκής του ονόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας που, όπως λέει, «επιδιώκει η κυβέρνηση» και σημειώνει ότι «η πόλωση και ο διχασμός είναι τοπ τελευταίο καταφύγιο των κυβερνητικών εταίρων».