Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία

Στην επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση της Novartis και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για μη ξεκάθαρη στάση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής επέμεινε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για σιωπή, ενώ είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς είναι εξαφανισμένος, έπειτα από την αποκάλυψη των προηγούμενων ημερών για το χειρόγραφο σημείωμά του προς τον κο Φρουζή.

Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σημείωσε ότι οφείλει να απαντήσει για το αν είχε επαγγελματικούς δεσμούς με τη Novartis, λόγω και της θέσης του. 

Ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία, ενώ όσον αφορά τη διακοπή του πρωταθλήματος επεσήμανε ότι δεν θα ξαναρχίσει εάν δεν υπάρξει ένα πλαίσιο που να εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή του αλλά και την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί στην Ελλάδα να εμφανίζεται ως ουρά της ακροδεξιάς και να αξιοποιεί τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ως πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση από θέσεις που φλερτάρουν με τον εθνικισμό, ενώ στις ΗΠΑ να φορά το μανδύα του μετριοπαθούς και φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή», είπε χαρακτηριστικά. 

Για τις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ δήλωσε ότι εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς και πολύ σύντομα προγραμματίζεται η επίσκεψη του Ν. Κοτζιά στη χώρα.

Τέλος, αναφερόμενος στη χθεσινή έκδοση εντόκου γραμματίου τόνισε ότι αποτελεί «ένα ακόμη βήμα στην πορεία για την έξοδο της χώρας από την μνημονιακή επιτροπεία και την ανάκτηση της αυτοδύναμης πρόσβασης στις αγορές χρήματος τον Αύγουστο του 201». 

«Η έκδοση του εντόκου γραμματίου επιβεβαιώνει τη θέση της κυβέρνησης ότι η οικονομία ανακάμπτει δυναμικά και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται στις διεθνείς αγορές, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αιτιάσεις της ΝΔ που επιμένει να μιλά για καθίζηση και στασιμότητα, πρόσθεσε. 

Φωτογραφία Intime news