Δ. Τζανακόπουλος: Εντός της εβδομάδας η ψήφιση για την α' κατοικία

Δ. Τζανακόπουλος: Εντός της εβδομάδας η ψήφιση για την α' κατοικία

Εντός της εβδομάδας θα τεθεί προς ψήφιση η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πως με τη ρύθμιση επιτυγχάνεται ο στόχος που τέθηκε εξαρχής, για προστασία της λαϊκής κατοικίας και για ταχύτερη εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια.

«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστατεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών», είπε, ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «δεν είχαν φροντίσει να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν ήταν αμέλεια αλλά στρατηγική επιλογή». 

«Για πρώτη φορά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστατεύεται η πρώτη κατοικία όχι μόνο για τους ευάλωτους οφειλέτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο, αλλά και για πολλούς επαγγελματίες που έχουν πάρει επιχειρηματικό δάνειο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του τόσο στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη όσο και στην πρώην υποψήφια Μυρσίνη Λοΐζου. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Πέτρος Κόκκαλης εκτός από το βαρύ του όνομα, έχει δική του πορεία, ενώ για την κα Λοΐζου τόνισε ότι υπέπεσε σε ένα ατόπημα το οποίο και παραδέχτηκε. 

«Η κα Λοϊζου έχει μιλήσει, για ένα αδίκημα που τέλεσε ενώ δεν ασκούσε εξουσία», είπε. «Πριν από μια δεκαετία υπέπεσε σε ένα ατόπημα. Είχε την ευθιξία και την ηθική ακεραιότητα να παραιτηθεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ». 

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε εκ νέου στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο διοικείται η Τράπεζα. 

«Ο διοικητής της ΤτΕ στην περίπτωση του Πολάκη είχε δείξει ακαριαία αντανακλαστικά, κάτι που δεν έκανε με τον κ. Πάχτα», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «είναι ένα θέμα για το οποίο περιμένουμε τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα». 

Τέλος, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Τάσου Πετρόπουλου σχετικά με το «δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους, απέφυγε να απαντήσει ευθέως λέγοντας ότι «όποτε δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, αυτός χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση αδικιών».