Δ. Τζανακόπουλος: Η διεύθυνση του «Φιλελεύθερου» πρoκάλεσε τη διαδικασία του αυτόφωρου

Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018, 15:05
-A +A
Δ. Τζανακόπουλος: Η διεύθυνση του «Φιλελεύθερου» πρoκάλεσε τη διαδικασία του αυτόφωρου

Με μια πρωτοφανή δήλωση στη διάρκεια μάλιστα της οποίας γελούσε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έριξε ουσιαστικά στη διεύθυνση του «Φιλελεύθερου» την ευθύνη για τη σύλληψη των τριών δημοσιογράφων, λέγοντας χαρακτηριστικά «η διεύθυνση του “Φιλελεύθερου” προσπάθησε αρκετά για το αυτόφωρο». 

Συγκεκριμένα  κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων και δεχόμενος ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στη Μόρια η οποία έχει λάβει πλέον διεθνείς διαστάσεις αλλά και τη διαδικασία του αυτοφώρου που ακολουθήθηκε κατά τριών δημοσιογράφων του "Φιλελεύθερου" με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος γελώντας επέρριψε την ευθύνη στη διεύθυνση της εφημερίδας.

«Έχω τοποθετηθεί και η ελληνική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για τη διαδικασία του αυτοφώρου στην οποία όμως πρέπει να σχολιάσω ότι η διεύθυνση του "Φιλελεύθερου" προσπάθησε κιόλας να την προκαλέσει αρκετά», σχολίασε, γελώντας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι πιθανότατα θα υπήρχε ανάγκη για δημόσια διαβούλευση για το αν θα πρέπει ή δεν θα πρέπει «η διαδικασία του αυτοφώρου για εγκλήματα συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου και δη που τελούνται από δημοσιογράφους να ισχύει».

Πρόσθεσε ότι για την κατάσταση στη Μόρια δεν κάνει μόνο ρεπορτάζ ο Φιλελεύθερος καθώς πολλές εφημερίδες και δημοσιογράφοι προσπαθούν να καταγράψουν μια πραγματικά «δύσκολη κατάσταση» ενώ από την πλευρά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής γίνεται η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της Μόριας. 

Χαρακτήρισε επίσης «συκοφαντία» τα όσα λέγονται για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απαντηθεί πολλές φορές, τονίζοντας ότι η ΕΕ έχει πολάκις αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τη διαχείριση των κονδυλίων. 

Μάλιστα σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Κομισιόν έχει παρέμβει και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Αρχή Καταπολέμησης της Απάτης και της αδιαφάνειας (OLAF) όπως αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Politico και επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο της Ευρωπαικής Επιτροπής, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η παρέμβαση αυτή προκλήθηκε από τα «συγκεκριμένα δημοσιεύματα» και δήλωσε βέβαιος ότι και πάλι θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει υπάρξει κακοδιαχείριση.

Κατέληξε δε ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν κάνουμε καταγγελίες με μοναδική επιδίωξη και μοναδικό στόχο να πολιτικές εντυπώσεις και πολιτικό θόρυβο». 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως την ώρα που έκανε λόγο για συκοφαντίες αναγνώριζε την ύπαρξη και άλλων ρεπορτάζ από Μέσα Ενημέρωσης που αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση στη Μόρια, η οποία, όπως αναφέρουν και τα διεθνή Μέσα δεν ανταποκρίνεται στα ποσά που διατίθενται στην Ελλάδα. 

Τι απαντά ο Θανάσης Μαυρίδης

«Είναι αυτό που λένε ότι ο... άτιμος έπεσε πάνω στην σφαίρα που μόλις είχε εκτοξευτεί από το περίστροφο του χωροφύλακα...» απάντησε ο Θ. Μαυρίδης με ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «η διεύθυνση του “Φιλελεύθερου” προσπάθησε αρκετά για το αυτόφωρο».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα