Δ. Τσιόδρας: Το πολωτικό κλίμα και ο λαϊκισμός τροφοδοτούν την οικονομική αβεβαιότητα

Δ. Τσιόδρας: Το πολωτικό κλίμα και ο λαϊκισμός τροφοδοτούν την οικονομική αβεβαιότητα

«Τα σήματα είναι ανησυχητικά κι έρχονται από παντού. Τον πρώτο μήνα μετά το τέλος της χρηματοδότησης της χώρας από τους εταίρους, καταγράφεται παντού αβεβαιότητα» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας σχολιάζοντας τα στοιχεία της Κομισιόν για το οικονομικό κλίμα τον Σεπτέμβριο, που έδειξαν σημαντική πτώση στη βιομηχανία, στις υπηρεσίες, στο λιανεμπόριο και στις κατασκευές, «ανατρέποντας τα κυβερνητικά λόγια του αέρα για ενίσχυση της εμπιστοσύνης».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «την ίδια στιγμή η Moody''s όχι μόνο δεν προχωράει σε αναβάθμιση της Ελλάδας, αλλά προειδοποιεί και για ενδεχόμενη υποβάθμιση της» και εξηγεί ότι «η αβεβαιότητα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο πολιτικό κλίμα. Η χώρα έχει μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο και σε τέτοιες περιόδους οι κυβερνήσεις συνηθίζουν να “τινάζουν την μπάνκα στον αέρα” στέλνοντας το λογαριασμό στους φορολογούμενους μετά τις εκλογές, ακόμη και σε περιόδους που δεν υπάρχουν λεφτά».

«Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και σήμερα που οδεύουμε σε μια άκρως πολωτική εκλογική αναμέτρηση» αναφέρει καταλήγοντας ο Δ. Τσιόδρας και τονίζει πως «ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα  είναι εκλογικά όπλα, κερδοφόρα για κάποιους, όπως έχει αποδειχθεί, αλλά άκρως επιζήμια για τη χώρα και τους ίδιους τους πολίτες.