Δ. Κουτσούμπας: Ό,τι έκαναν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Δ. Κουτσούμπας: Ό,τι έκαναν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ό,τι έκαναν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα πρόθυμα εξαπτέρυγά τους, κάνει σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δήλωσε από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της προημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη Δικαιοσύνη ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Ενώ υπογράμμισε ότι άλλα είναι τα ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να γίνεται η συζήτηση.

Κατηγόρησε εξάλλου την συγκυβέρνηση ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από το λεγόμενο "παλιό" παρά τις υποτιθέμενες διαχωριστικές γραμμές που έθετε προεκλογικά.

Καμία σικέ διαμάχη στη Βουλή δεν λύνει το θέμα της διαφθοράς, τόνισε ο ΓΓ, ο οποίος περαιτέρω σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί ούτε εξαίρεση ούτε ειδική περίπτωση στο ζήτημα της διαπλοκής κράτους - μονοπωλίου.

Παρέθεσε δε σειρά παραδειγμάτων, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών, Χελμουτ Κολ σε συνεργασία με τον νυν, Β. Σόιμπλε, δέχτηκαν για λογαριασμό του κόμματος 2 εκ μάρκα από τον επιχειρηματία Σάιντερ, όπως είπε.

Ως βασικό τομέα διαφθοράς ο κ. Κουτσούμπας εντόπισε αυτόν της φοροδιαφυγής, ακόμη και με τις πλάτες της ΔΟΥ όπως ο ίδιος σημείωσε.

Μιλώντας για διαφθορά αντιπαρέβαλε την ειδική μεταχείριση που εκτιμά ο ΓΓ του ΚΚΕ ότι απολαμβάνουν εφοπλιστές και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, την ώρα που μικρομεσαίοι επιχειρηματίες υποφέρουν.

Ειδική αναφορά έκανε και στο ζήτημα της Siemens καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και να μην χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για το αντίθετο το ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

Η απαίτηση για διαλεύκανση των σκανδάλων δεν πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα, σημείωσε περαιτέρω ο Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος χαρακτήρισε ως άλλη όψη του νομίσματος της αντιλαϊκής πολιτικής τα εκάστοτε σκάνδαλα.

Όποια πολιτική δύναμη αποδέχεται ως αιώνιο το καπιταλιστικό σύστημα διακυβέρνησης και οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας εμπλέκεται στο σύστημα της διαπλοκής θέλει δεν θέλει, υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του ο ΓΓ

Πηγή: skai.gr