Χρ. Σπίρτζης: Ρίχνει στο ΤΑΙΠΕΔ τις ευθύνες των καθυστερήσεων στις ιδιωτικοποιήσεις

Χρ. Σπίρτζης: Ρίχνει στο ΤΑΙΠΕΔ τις ευθύνες των καθυστερήσεων στις ιδιωτικοποιήσεις

Στο ΤΑΙΠΕΔ έριξε τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήσος Σπίρτζης κατά τη συνάντηση που είχε με τους Θεσμούς στο Χίλτον.

Σύγκεκριμένα, όπως ο ίδιος ανέφερε μετά τη συνάντηση με τους Θεσμούς το ΤΑΙΠΕΔ προκαλεί καθυστερήσεις ενώ άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση θα κατόρθωνε να πάρει μεγαλύτερο τίμημα αν έκανε αυτή το διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό ή για το Ελ. Βενιζέλος.

Τονίζοντας πως επεσήμανε τις ευθύνες του ΤΑΙΠΕΔ στους Θεσμούς, ανέφερε ότι "Αν τον διαγωνισμό για την Εγνατία τον έκανε το υπουργείο θα τον είχε τελειώσει"  και συνέχισε λέγοντας πως "Δεν μπορεί να έχει τελειώσει το Καστέλι από την ημέρα μηδέν και το Ελ. Βενιζέλος που δεν έχει κανένα κατασκευαστικό θέμα να είναι βουνό".

Υποστηρίζοντας πως δεν φταίει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού έδειξε το ΤΑΙΠΕΔ ως υπεύθυνο για το χαμηλό αντίτιμο. “Αν κάναμε εμείς τον διαγωνισμό για το Ελ Βενιζέλος ή για την Εγνατία” είπε “θα παίρναμε τρεις φορές μεγαλύτερο τίμημα" για να προσθέσει πως "Θα δείτε την αξιολόγηση του ΤΑΙΠΕΔ για την επέκταση της αξιολόγησης και θα δείτε αυτή για το Καστέλι και θα βγάλετε τα ανάλογα συμπεράσματα". 

Ακόμη πιο σκληρός έναντι του ΤΑΙΠΕΔ ήταν ειδικά για το θέμα της Εγνατίας οδού αφού σημείωσε ότι "μάλλον το προσωπικό του ΤΑΙΠΕΔ, οι σύμβουλοί του, έχουν τεχνική ανεπάρκεια".

Πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως το ζήτημα της Εγνατίας Οδού ήταν το πρώτο που τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών που άρχισαν το πρωί.

Τέλος, κ. Σπίρτζης εμφανίστηκε να παρεμβαίνει και στο θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αφού υποστήριξε πως η οικονομία “πάει τόσο καλά” που δεν θα απαιτηθεί η μείωση των συντάξεων.