Χρ. Βερναρδάκης: Ο Καμμένος έχει εγκλωβιστεί – Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση

Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2018, 14:32
-A +A
Χρ. Βερναρδάκης: Ο Καμμένος έχει εγκλωβιστεί – Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση

Την εκτίμηση ότι ο Πάνος Καμμένος είναι εγκλωβισμένος σε μια αδιέξοδη πολιτική και κατά συνέπεια δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας. Ο Χρ. Βερναρδάκης υποστήριξε επίσης ότι μπορεί να δημιουργηθεί νέα κυβερνητική πλειοψηφία με βουλευτές και από τους ΑΝΕΛ αν υπάρξει πρόβλημα με το «Μακεδονικό».

«Υπάρχουν προϋποθέσεις και δυνατότητες να δημιουργηθεί μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία, με βουλευτές και από τους ΑΝΕΛ, αν τεθεί θέμα δυσπιστίας με άξονα το Μακεδονικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Νews24/7.

Υποστήριξε επίσης ότι «υπάρχουν διαφοροποιήσεις στους ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος έχει εγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδη -νομίζω- θέση, δεν πιστεύω ότι θα ρίξει την κυβέρνηση».

Ο κ. Βερναρδάκης κάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών υποστηρίζοντας ότι η στάση που θα κρατήσει κανείς στη Βουλή για το Μακεδονικό δημιουργεί ένα πλαίσιο δεσμεύσεων για το κάθε κόμμα και θα επηρεάσει μακροχρόνια την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Κατά τον Χρ. Βερναραδάκη, με το Μακεδονικό δεν ταλανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα υπόλοιπα κόμματα. «Η ΝΔ θα πει κάτι για τον κίνδυνο δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας ή θα βλέπουν τον Ζάεφ στα καφενεία και θα κάνουν σαχλαμαρίτσες; Αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει θεσμική επικοινωνία της ΝΔ με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ και το κρατούν μυστικό», υποστήριξε ο Υπουργός Επικρατείας.

Ο Χρήστος Βερναρδάκης χαρακτήρισε τις εκλογές «λογιστική εκκαθάριση του τι έχει συμβεί το προηγούμενο διάστημα».

«Το ΚΙΝΑΛ, με τον τρόπο που πολιτεύεται σήμερα, δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα μπει σε ένα προοδευτικό μέτωπο. Οι μικρότεροι σχηματισμοί εξαερώνονται και κινούνται είτε προς τον έναν είτε προς τον άλλο πόλο. Με την καταδίκη της συμφωνίας των Πρεσπών και του νόμου Κατρούγκαλου το ΚΙΝΑΛ δείχνει ξεκάθαρα με ποιον θέλει να συνεργαστεί», επεσήμανε.

Όσον αφορά το θέμα των συντάξεων επανέλανε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κοπούν, ενώ σημείωσε ότι η εικόνα της ΕΡΤ δεν τον ικανοποιεί παρόλο που κατά τη γνώμη του αυτό δεν συνιστά πολιτικό θέμα.

Κλείνοντας ο Χρ. Βερναρδάκης είπε επίσης ότι οι δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια διαψεύδονται συνεχώς και υποστήριξε ότι θα διαψευστούν στην κάλπη.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα