Χ. Θεοχάρης: Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει ο κ. Παππάς

Χ. Θεοχάρης: Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει ο κ. Παππάς

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Χάρης Θεοχάρης κατηγορεί τον υπουργό επικρατείας, Νίκο Παππά, για μια ακόμα προσπάθεια χειραγώγησης και τονίζει πως η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια προκαλεί έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων», δήλωσε o  κ. Παππάς μετά την  προσχηματική απόσυρση της τροπολογίας.

Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει;

-Τους εργαζόμενους των καναλιών που  αγωνιούν για  τη δουλειά τους; 

-Τους υπερθεματιστές που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επαίρεται ότι «τους έκλεισε σε ένα δωματιάκι», υπαινισσόμενος ότι τους εξευτέλισε; 

-Τους δικαστές του ΣτΕ των οποίων το κύρος καταβαράθρωσε;

-Τον ίδιο τον ελληνικό λαό ο οποίος επί μήνες παρακολουθεί μια πάλη σε ρωμαϊκή αρένα, περιμένοντας τον υπέρτατο κριτή κ. Παππά να αποφασίσει; 

Πολύ αργά θυμήθηκε τους θεσμούς ο υπουργός Επικρατείας. Δε γνώριζε από την αρχή ότι το ΕΣΡ θα έπρεπε κανονικά να πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό αδειοδότησης των καναλιών; Ή μήπως τότε δεν τον βόλευε στα σχέδια για το στήσιμο της δικής του διαπλοκής;Τώρα ζητάει συναίνεση.

Η συναίνεση όμως, κ. Παππά, επιδιώκεται στην αρχή μιας διαδικασίας και όχι στο τέλος. Καθετί διαφορετικό είναι μια ακόμα προσπάθεια χειραγώγησης. Όπως προσπάθεια χειραγώγησης ήταν και η χθεσινή τροπολογία (που άντεξε μόνο λίγες ώρες) για τις κυρώσεις στα μη αδειοδοτημένα κανάλια.

Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια προκάλεσε στο τηλεοπτικό τοπίο, έχει χάσει κάθε έλεγχο και βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ανυποληψία. Ας σταματήσει τις θεσμικές εκτροπές και ας αφήσει - έστω και τώρα - τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη να επιτελέσουν ανεπηρέαστα το έργο τους.