Βουλή: Διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι αρχηγοί

Βουλή: Διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι αρχηγοί

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με την δεύτερη μάχη των πολιτικών αρχηγών και την φανερή ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Μιας συζήτησης που στιγματίστηκε αφενός από τη σφοδρή κόντρα του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη και αφετέρου από την επιλογή Πολάκη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω αναφορικά με την επίθεση στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Σήμερα το βράδυ, λοιπόν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι που όμως έχουν παραχωρήσει τη ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ, για χάριν μιας καρέκλας, θα στοιχηθούν πίσω από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχουν δύο δημοκρατίες, «η δική σας και η δική μας». Χθες πάντως η συζήτηση κινήθηκε σε ψηλούς τόνους με ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ βουλευτών πια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και «καρφιά» της ελάσσονος αντιπολίτευσης για επίπεδο «καφενείου».

«Λέτε ότι δεν είστε με τις ελίτ αλλά υπέρ των πολλών. Δεν είστε κυβέρνηση των πολλών, είστε κυβέρνηση που εξαπατά και περιφρονεί τους πολλούς με απίστευτη υποκρισία. Η πρόταση μομφής της ΝΔ είναι μια πρόσκληση προς τους δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς συμπολίτες μας για ένα νέο αξιακό πολιτικό πλαίσιο στη χώρα. Για ένα νέο ξεκίνημα μακριά από το πολιτικό θέατρο και τον κυνισμό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Υποκρισία καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, σχολιάζοντας τις αιχμές του διαρροής των φωτογραφιών του στο κότερο από την Πειραιώς. Αντιστρέφοντας τα πυρά, ο κ. Βορίδης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για συστηματική λάσπη και συκοφάντηση του Αντώνη Σαμαρά και της συζύγου του κ. Μητσοτάκη με την οποία πρώτος παραβίασε την ιδιωτικότητά τους.

Επιπέδου νηπιαγωγείου χαρακτήρισε τη χθεσινή ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας ενώ τη σκυτάλη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πήρε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συνέχισε τη σφοδρή επίθεση προς τον πρωθυπουργό, με αφορμή τη συνεργασία του πατέρα του με την χούντα.

«Μόνο τον Καρατζαφέρη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θυμάται ο κ. Τσίπρας ότι τα έχουν πει. Ξεχνά τον Φοίβο Ιωαννίδη. Το βίντεο με τον Βασίλη Λεβέντη να λέει ότι δούλευε στην εταιρεία του πατέρα Τσίπρα και έπαιρνε δουλειές από τον Παττακό δεν το έχει δει κανένας σας;» είπε ο κ. Γεωργιάδης ενώ βλέποντας τον Τ. Κουίκ στα υπουργικά έδρανα προσέθεσε: «Τον κ. Κουίκ δεν τον έχετε δει να παίρνει συνέντευξη στον Παττακό στο αεροδρόμιο; Είστε τόσο υποκριτές που αν χρειαζόσασταν την ψήφο του Παττακού για να μείνετε στην εξουσία θα την παίρνατε».

Δείτε live τη σημερινή συζήτηση: