Ένταση με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016, 09:01 - Τελευταία ενημέρωση: 20:56
-A +A
Ένταση με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης, βρέθηκε αντιμέτωπος με αγανακτισμένους κατοίκους της Βέροιας που διαμαρτύρονταν για τους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν από την Ειδομένη, αναφέρει ο ιστότοπος veriotis.gr.

Για να αποφύγει τους εξοργισμένους πολίτες ο κ. Ουρσουζίδης κατέφυγε σε κλούβα των ΜΑΤ.   

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά την άφιξη του πρώτου λεωφορείου με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες Στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» όπου εξαγριωμένοι πολίτες εξαπέλυσαν φραστικές επιθέσεις κατά του κ. Ουρσουζίδης.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους κινήθηκαν προς το μέρος του.

Ο κ. Ουρσουζίδης βγήκε αρχικά για να τους μιλήσει, ωστόσο μερικοί από τους πολίτες  επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν αμέσως και ο ίδιος βρήκε καταφύγιο στην κλούβα. Ωστόσο, κάποιος πέταξε μια γουρουνοκεφαλή στην κλούβα, δημιουργώντας εκ νέου μικρή αναστάτωση.

Οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη με προορισμό την Πιερία και την Ημαθία

Συνολικά οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν τελικά χθες από την Ειδομένη, με τα έξι να έχουν προορισμό την Ημαθία και τα δύο την Πιερία, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Από το πρωί, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωναν πρόσφυγες και μετανάστες για το πώς μπορούν να μεταβούν σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης κι έως το βράδυ περισσότερα από 600 άτομα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχαν καταγραφεί στις σχετικές λίστες.

Αναμένεται πως και σήμερα θα συνεχιστεί η μεταφορά όσων το επιθυμούν, αφού αρκετοί είναι αυτοί -κυρίως οικογένειες με παιδιά- που δηλώνουν πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να ζουν υπό αυτές τις «πολύ κακές», όπως τονίζουν, συνθήκες στην Ειδομένη.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν έως ότου ανοίξουν τα σύνορα.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα