Β. Κικίλιας: «Το πρόβλημα στην κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός»

Β. Κικίλιας: «Το πρόβλημα στην κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός»

Επίθεση στην κυβέρνηση, και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση Φλώρου, εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι «υπουργοί Δικαιοσύνης έρχονται και φεύγουν, όμως ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι εκεί».

Σημείωσε δε χαρακτηριστικά, «εάν κάποιος είναι τρομοκράτης, ή βαρύς ποινικός, ή ισχυρός ή έχει χρήματα, έχει άλλου είδους αντιμετώπιση με το νόμο Παρασκευόπουλου, τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης Τσίπρα. Αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη, αυτό δεν είναι Κράτος Δικαίου, είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ανεχθούμε» και υπογράμμισε πως «υπουργοί Δικαιοσύνης έρχονται και φεύγουν, ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι εκεί».

Επανέλαβε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «ο πρώτος νόμος που θα καταργήσει είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου που βγάζει έξω από τις φυλακές ποινικούς και τρομοκράτες, τους οποίους η Ελληνική Αστυνομία έχει κοπιάσει να συλλάβει και την επόμενη μέρα οι αστυνομικοί μας τούς ξαναβλέπουν στο δρόμο».

«Το πρόβλημα στην κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όχι οι υπουργοί, ο οποίος ζημιώνει με τις πολιτικές του τη χώρα την οποία οδηγεί από ήττα σε ήττα» είπε ο κύριος Κικίλιας, αναφερόμενος τόσο στο Σκοπιανό, όσο και στην εθνική τραγωδία στο Μάτι.

«Σήμερα, ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και οι αξιωματούχοι των Σκοπίων, πανηγυρίζουν γιατί πήραν «μακεδονική» γλώσσα που δεν είχαν ποτέ, «μακεδονική» εθνότητα που δεν είχαν ποτέ», επισήμανε ενώ ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό τόνισε πως «στον τελευταίο του ανασχηματισμό πριν φύγει και μας αδειάσει τη γωνιά, ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε με τους βουλευτές της Μακεδονίας υπουργικές θέσεις, έναντι της ψήφου τους για το Μακεδονικό»,

«Με μείωση μισθών και συντάξεων, με αποκλεισμό των παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για ποιο μέλλον επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάμε, για ποια έξοδο από τα μνημόνια και για ποια ευημερία αυτής της χώρας;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι στο θέμα της εργασίας, η μερική απασχόληση είναι πλέον στο 55%. «Οι μισθοί επί Τσίπρα είναι 370 ευρώ και κάνουν τα νέα παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις για νέες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς, ενώ επισήμανε ότι πρέπει πάση θυσία να μειωθεί η φορολογία. «Δεν υποσχόμαστε κάτι το τρομερό που δεν μπορεί να γίνει» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.