Β. Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει κομισάριους στις Ένοπλες Δυνάμεις

Β. Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει κομισάριους στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων ολοκληρώθηκε στη επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, η πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις».

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στην ομιλία του τόνισε πως το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις για ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι αποτέλεσμα μακράς, επιτελικής επεξεργασίας και συνεχών διαβουλεύσεων με τους συναρμόδιους φορείς.

Από την πλευρά του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο κομματικό και ρουσφετολογικό, τονίζοντας πως δεν θα φέρει το υπουργείο στην νέα εποχή. Επιπλέον δήλωσε ότι με την σύσταση των γραφείων νομικής υποστήριξης των στελεχών, που προβλέπει το νομοσχέδιο, «ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει κομισάριους στις Ένοπλες Δυνάμεις». Ο κ. Κικίλιας ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων σχετικά με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.«Επιδιώκει να ρυθμίσει σημαντικό αριθμό εκκρεμοτήτων και να δώσει, για κάθε μία από αυτές, την καλύτερη δυνατή λύση. Οπωσδήποτε έχει ληφθεί υπόψη η ανάγκη να συγκρατηθεί το οικονομικό κόστος στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα, ειδικά την παρούσα χρονική συγκυρία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ''Αδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του τόνισε πως το νομοσχέδιο αυτό υλοποιεί προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων. «Η σύσταση των γραφείων νομικής υποστήριξης εξευτελίζει κάθε έννοια πειθαρχίας στις ΕΔ και εγκαθιστά ένα σύστημα παραδιοίκησης» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σημείωσε πως όταν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα καταργήσει αυτό το νομοσχέδιο στο σύνολο του.

Ένταση δημιουργήθηκε κατά την ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη, όταν απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εθνικής ''Αμυνας είπε «είναι κρίμα η σταδιοδρομία που κάνατε να συνδέεται σήμερα με αυτό το αίσχος». Ο κ. Αποστολάκης απάντησε λέγοντας: «Δεν θα σηκώσω το γάντι του κ. Γεωργιάδη, γιατί θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα ήθος και οι προσωπικές εγκλήσεις να έχουν κάποια όρια. Δεν δέχομαι να μου κάνετε μάθημα ήθους και θα ήθελα να μην επαναληφθεί αυτό εδώ μέσα. Δεν θα μπω, όμως, στον πειρασμό να σας απαντήσω σε τίποτα από αυτά που είπατε. Μας ακούει ο κόσμος και κρίνει».