7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Αρ. Πελώνη για κυρώσεις: Η Ευρώπη είναι «καράβι που κινείται δύσκολα»

Αρ. Πελώνη για κυρώσεις: Η Ευρώπη είναι «καράβι που κινείται δύσκολα»

«Ισχυρή επαναβεβαίωση των συμπερασμάτων του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβούλιου και ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα άφορα και τις νέες τουρκικές προκλήσεις περιμένουμε από τη Σύνοδο Κορυφής», επισήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας παράλληλα για το ενδεχόμενο κυρώσεων ανέφερε ότι η ΕΕ «δεν κινείται από την μια μέρα στην άλλη, είναι ένα καράβι που στρίβει ή κινείται δύσκολα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Πελώνη, διευκρίνισε ότι υπάρχει το εργαλείο των κυρώσεων που πρέπει να χρησιμοποιείται οπού κρίνεται σκόπιμο, αλλά υπάρχει και ένα χρονοδιάγραμμα, με κάποια κράτη μέλη που μπορεί να θεωρούν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος. 

Πάντως όπως σημείωσε η κ. Πελώνη, «είναι σαφές σε όλους ότι πρέπει να μπουν κάποια όρια στην τούρκικη προκλητικότητα».

«Το πράγμα έχει ξεπεράσει κάθε όριο… Αν  η Τουρκία έχει αποφασίσει να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου δε θα μπούμε μέσα, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας» επισήμανε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. «Η Τουρκία είναι εκτός ελέγχου. Ο Ερντογάν γίνεται ολοένα και περισσότερο απρόβλεπτος» σημείωσε.