Αποσύρουν την τροπολογία του ΥΠΟΙΚ μετά την κατακραυγή

Αποσύρουν την τροπολογία του ΥΠΟΙΚ μετά την κατακραυγή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Όπισθεν ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση για τις προκλητικές αυξήσεις στους μισθούς διοικητικών στελεχών ΔΕΚΟ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της προσπάθειας που έγινε προκειμένου να περάσει η τροπολογία από το υπουργείο Οικονομικών.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στη Βουλή και προσπαθώντας να δικαιολογήσει αυτό που έγινε δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν είναι... ικανοποιημένη με τη διατύπωση της διάταξης και για αυτό την αποσύρει. Εν τούτοις ανακοίνωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα την επαναφέρει.

Σημειώνεται πως η αύξηση των μισθών των διοικήσεων των ΔΕΚΟ επιχειρήθηκε μέσω τροπολογίας που φέρει ημερομηνία 24 Ιουλίου, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο είναι του υπ. Οικονομικών για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες». 

ΝΔ: Ομολογία ενοχής η απόσυρση της τροπολογίας

Ομολογία ενοχής χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της την απόσυρση της τροπολογίας που προέβλεπε αυξήσεις των διοικήσεων των ΔΕΚΟ, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ.

«Την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η Κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2850 ευρώ» σημειώνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει πως η κατάθεση της τροπολογίας επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους.  «Ντροπή!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η Κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2850 ευρώ.

Η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής.

Η δε κατάθεση της, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!».