Απίστευτες εκφράσεις και ύβρεις στη Βουλή

Απίστευτες εκφράσεις και ύβρεις στη Βουλή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με φράσεις πεζοδρομίου ξεκίνησε η πρώτη μέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού στη Βουλή. Πρωταγωνιστές… αναδείχθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανέττα Καββαδία, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκης αλλά και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η πρώτη κόντρα ξεκίνησε όταν στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η απάντησή του στον Κ. Σκανδαλίδη όξυνε τα πνεύματα, με τους βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. να διαμαρτύρονται και σύμφωνα με μια εκδοχή η Ανέτα Καββαδία είπε στον Λ. Γρηγοράκο: «Κάτσε κάτω ρε γελοίε, τα ίδια που λέει ο Βενιζέλος λες και εσύ». Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Γρηγοράκου ο οποίος την αποκάλεσε «τσόκαρο» και της ζήτησε να κάτσει κάτω και «να πάει σε κανένα υπουργό της ΝΔ να σε διορίσει». Πάντως, η κυρία Καββαδία αρνείται ότι τον αποκάλεσε γελοίο, απλώς του είπε να ντρέπεται!  

Λίγο αργότερα, πάντως, τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Κατσίκης όταν καταφέρθηκε εναντίον του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κατσίκης βρισκόταν στο βήμα της Βουλής και είπε ότι όταν μιλάει ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος λίγοι τον ακούν. «Τι το λες εμείς εδώ είμαστε, είσαι αναιδέστατος», είπε ο Β. Κεγκέρογλου με τον κ. Κατσίκη να σηκώνει τους τόνους!

«Αυτά να πεις στους παλιάτσους που τον περιβάλουν», απάντησε ο κ. Κατσίκης, κατηγορώντας τον πως είναι αγενής. Και μάλιστα δεν έμεινε εκεί αλλά συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Κλείσε το στόμα σου, ντροπή στου». Το θερμόμετρο, πάντως, χτύπησε κόκκινο  όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ξεστόμισε την εξής ατάκα: «Στήσου μπροστά σε έναν καθρέφτη και φτύσε το είδωλό σου  μέχρι να σκοτεινιάσει». Για να κλείσει, τελικά, το παραλήρημα καλώντας σε… μονομαχία: «Αν θέλεις και συνέχεια, εδώ είμαι»!