Ν. Παπαθανάσης:  Απαγόρευση των πανηγυριών αν δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας

Ν. Παπαθανάσης: Απαγόρευση των πανηγυριών αν δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα ως προς τις μεγάλες ψυχαγωγικές συναθροίσεις, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα και της μη τήρησης των αποστάσεων, άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να απαγορευτούν τα πανηγύρια.

Μιλώντας στο Open ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορονοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Ο υφυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλούν τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα και παραδέχτηκε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους.

Επίσης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ νωρίτερα, o καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας γνωστοποίησε ότι  εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα πανηγύρια, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στη χώρα μας. «Φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου», τόνισε ο κ. Σύψας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας υπάρχουν προτάσεις για την απαγόρευση των πανηγυριών στην Ελλάδα αργότερα το καλοκαίρι, υπό τον φόβο συνωστισμού. Εντούτοις, απηύθυνε έκκληση για τήρηση των αποστάσεων και παρότρυνε τους επαγγελματίες ακόμα και στην περίπτωση των πανηγυριών, να φροντίσουν ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα.