Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της κάλπης - Στις 7 το πρώτο exit poll

Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της κάλπης - Στις 7 το πρώτο exit poll

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της κάλπης άρχισε. Στις 7 το βράδυ ολοκληρώνεται η διαδικασία ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνεται και το πρώτο exit poll για την εκτίμηση των εθνικών εκλογικών αποτελεσμάτων. Από τις 8 το βράδυ αναμένεται να υπάρχει ροή των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων και στις 9, ενδεχομένως και νωρίτερα, θα ανακοινωθούν τα πρώτα συγκεντρωτικά από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic. 

Τα κόμματα αναμένουν την ετυμηγορία των πολιτών. Ως προς το θέμα του νικητή των εκλογών και της αυτοδυναμίας ή όχι του πρώτου κόμματος τα στοιχεία θα αποσαφηνιστούν ενδεχομένως νωρίς. Εν τούτοις θα απομείνει η εκκρεμότητα των κομμάτων, που βάσει τουλάχιστον των δημοσκοπήσεων της τελευταίας εβδομάδας, κινούνται οριακά ως προς το ποσοστό εισόδου τους ή μη στη Βουλή. 

Ουδείς δύναται να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει και κάποιο ολονύχτιο θρίλερ. Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον και σε αυτή την περίπτωση είναι έντονο προκειμένου να γίνει γνωστός και ο αριθμός των κομμάτων που θα βρίσκονται στη νέα Βουλή. Άλλωστε το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής δίνει και μεγαλύτερη πιθανότητα αυτοδυναμίας στο πρώτο κόμμα.

Στην Πειραιώς επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ κορυφαία στελέχη όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Τάσος Πετρόπουλος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Μπαλάφας, Παναγιώτης Ρήγας, Τρύφων Αλεξιάδης έχουν συγκεντρωθεί από τις 5 το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στη Κουμουνδούρου και συνεδριάζουν με αντικείμενο και το exit poll ενόψει αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.