Αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή εξελέγη ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών για την εκλογή του νέου προεδρείου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους συναδέλφους που τον εξέλεξαν στο Προεδρείο του Ε.Λ.Κ. και εξέφρασε τη δέσμευση να εργαστεί μαζί τους «για περισσότερη ευημερία και ανάπτυξη για όλους τους πολίτες της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΕΛΚ μετά τις ευρωεκλογές, ο κ.Μεϊμαράκης είχε διεκδικήσει για λογαριασμό της ΝΔ μία από τις αντιπροεδρίες της ΚΟ της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς με το επιχείρημα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν το κόμμα μέλος του ΕΛΚ που κατέγραψε την καλύτερη επίδοση στις ευρωεκλογές και έδωσε μάχη απέναντι στο λαϊκισμό.

Τη θέση κατέλαβε ο ίδιος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποιος εξαρχής του είχε ζητήσει να αναλάβει και επικεφαλής της ευρωομάδας αλλά και ένα ακόμη αξίωμα στις Βρυξέλλες.