Αντιπολίτευση με... τσιτάτα και ύβρεις από τον Αλέξη Τσίπρα

Αντιπολίτευση με... τσιτάτα και ύβρεις από τον Αλέξη Τσίπρα

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγορεύσει τα... τσιτάτα και την υβριστική ρητορική σε κεντρική αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματός του. Μετά τα περί «πολιτικού απατεώνα» που είχε προκαλέσει την αντίδραση ακόμη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου τώρα χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «αναίσθητη».

Η παντελής απουσία σχεδίου για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής όπως και το γεγονός πως πλειοδοτεί διαρκώς σε υποσχέσεις και μέτρα, που δεν καλείται ως αξιωματική αντιπολίτευση να εφαρμόσει, προκειμένου να καλύψει την έλλειψη προτάσεων άμεσα συνδεδεμένων με την πραγματικότητα.

Μόνο που μπροστά στο άγχος να καπηλευθεί οποιαδήποτε αρνητική προδιάθεση κατά της κυβέρνησης καταφεύγει πλέον σε ατάκες όπως αυτή περί κυβέρνησης «Λουδοβίκων και Αντουαννετών» και «Βερσαλλιών» αλλά και σε ύβρεις.

Έτσι μετά τον χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού ως «πολιτικού απατεώνα» μέσα στη Βουλή (με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αντιδρά και να αντιμετωπίζει την μήνυ των πραιτωριανών του Αλέξη Τσίπρα) έρχεται μέσω τουίτερ να μιλήσει για χώρα που «κυβερνάται από αναίσθητους και υποκριτές» με αφορμή την πρότασή του για άμεση πληρωμή των απλήρωτων εφημεριών του ΕΣΥ.

Μια εκ των προτάσεων που καταθέτει ζητώντας να δοθούν χρήματα είτε αυτά αφορούν τα δώρα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, είτε τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ, είτε τις εφημερίες είτε και τους επιχειρηματίες.

Με στόχευση πάντα να πείσει τους πολίτες για την ανάλγητη «δεξιά» κυβέρνηση και την φιλολαϊκή «αριστερά» υιοθετεί όλα τα αιτήματα και θέτει υπό την αιγίδα του όλες τις αντιδράσεις. 

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να επιδιώκει την διατήρηση της έντασης. Με καθημερινές παρεμβάσεις που καταλήγουν σε επιθέσεις είτε προσωπικές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε συνολικά κατά της κυβέρνησης.