Ανησυχούν στο Άγιον Όρος.  Ω, γέροντα...

Ανησυχούν στο Άγιον Όρος. Ω, γέροντα...

Της Κατερίνας Γαλανού

Αυτή η κατασκοπευτικού τύπου ιστοριούλα με τους Ρώσους πράκτορες που ξαμολήθηκαν στις ραχούλες της Μακεδονίας με βαλίτσες ρούβλια για να εξαγοράσουν πολίτες, στρατιωτικούς, δημάρχους και μητροπολίτες, ακόμη και μοναχούς στο Άγιον Όρος, ώστε να βγουν στους δρόμους και να εμποδίσουν τη συμφωνία με τα Σκόπια έκανε ένα μεγάλο «πλαφ» και έσκασε!

Αν και το story είχε τα χαρακτηριστικά εκείνα που ταΐζουν συστηματικά το popolo οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έγινε ο ντόρος που ήλπιζαν τα κέντρα τα οποία διοχέτευσαν τις πληροφορίες για την απέλαση των δύο Ρώσων υπαλλήλων της πρεσβείας και την περιγραφή αορίστως μιας συστηματικής και... ύπουλης δράσης τους για να ακυρώσουν την επιτυχία Τσίπρα - Κοτζιά.

Ούτε η φιλοκυβερνητική «Αυγή» αξιολόγησε ως σοβαρές τις πληροφορίες που διοχετεύθηκαν από κυβερνητικές πηγές ως «αποδεικτικό υλικό» και περιορίστηκε στη δήλωση Τζανακόπουλου περί ανάγκης όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο, την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος, ενώ η «ΕΦ ΣΥΝ» τιτλοφόρησε το ρεπορτάζ της «Απελάσεις με παρασκήνιο 007».

Όσα γίνονται στις ταινίες τυχαίνει πολλές φορές να γίνονται και στην πραγματικότητα. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση άλλο «εργάκι» παίζεται πίσω από το διπλωματικό τζαρτζάρισμα κύκλων της κυβέρνησης με τους Ρώσους τις ώρες της μεγάλης πρόσδεσης των Σκοπίων στο όχημα του ΝΑΤΟ με τις ευλογίες της Ελλάδας.

Αν όντως οι Ρώσοι πράκτορες αλώνιζαν και δωροδοκούσαν κόσμο και κοσμάκη τόσον καιρό, γιατί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος κάτι τέτοια τα πιάνει στον αέρα, έλεγε όσα έλεγε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής της κυβέρνησης που είχε υποβάλει η Ν.Δ.;

Ανεβαίνοντας εκείνη την Πέμπτη στο βήμα είχε απευθυνθεί πρωτίστως «σε εκείνους που διαδηλώνουν για το όνομα της Μακεδονίας, εκείνους που ανησυχούν, αυτούς με τους οποίους βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε μαζί στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία».

Οι απλοί πατριώτες, όπως έλεγε, που δεν ήταν «εγκάθετοι τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ.», ούτε «τα νεοναζιστικά στοιχεία». Αυτούς προσπαθούσαν να δωροδοκήσουν οι Ρώσοι πράκτορες; Σε εκείνη την ομιλία του στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος με τους χαρακτηριστικούς ήχους που κάνει όταν εμπλουτίζει θεατρικά τον λόγο του είχε κραυγάσει: «Ανησυχούν άνθρωποι της Εκκλησίας, ανησυχούν γέροντες στο Άγιον Όρος...».

Τώρα σύμφωνα με το σενάριο τα ρωσικά ρούβλια έφτασαν (;) μέχρι το Περιβόλι της Παναγιάς. Κι αν οι κοσμικοί άνθρωποι έχουν πάθη και αδυναμίες, τι χρεία είχαν να «δωροδοκηθούν» οι άγιοι γέροντες που τυχαίνει να έχουν την ίδια αγωνία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για να μην περάσει η συμφωνία; Πάσα εξήγηση δεκτή!

Αναδημοσίευση από το Φιλελεύθερο της Παρασκευής 13 Ιουλίου

Φωτογραφία: Intimenews