Ανένδοτο για να πέσει η κυβέρνηση ζήτησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλας

Ανένδοτο για να πέσει η κυβέρνηση ζήτησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλας

Φωτιές άναψε στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλας όταν σε μια ιδιαίτερα παθιασμένη και με ένταση ομιλία στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του προσφυγικού αναφέρθηκε στην περίφημη υπόθεση του Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φάμπρ.

«Τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό Πολιτισμού, όταν έχει καταντήσει τον πολιτισμό "αριστερά της τσουτσούνας"…», τόνισε ο κ. Φωτήλας, ενώ καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ζήτησε να κηρυχθεί «ανένδοτος αγώνας».

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει  να συμμαχήσουν σε ένα σκοπό για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Πρέπει να κηρύξουμε ένα νέο  ανένδοτο αγώνα κατά των δήθεν δημοκρατών που λυμαίνονται τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι «oι διακινητές θα έπρεπε να αναγορεύσουν την κυρία Χριστοδουλοπούλου σε ευεργέτιδα», ενώ συμπλήρωσε ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να κυβερνήσει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος τινάχθηκε από την καρέκλα του και ζήτησε να ανακαλέσει, όμως ο κ. Φωτήλας δεν έκανε βήμα πίσω. «Αν θέλετε κάντε μου μήνυση», του απάντησε, με τα πνεύματα να ηρεμούν λίγο αργότερα.

Αλέξανδρος Διαμάντης