Αναβλήθηκε η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ με... άλλοθι τη συζήτηση στη Βουλή

Αναβλήθηκε η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ με... άλλοθι τη συζήτηση στη Βουλή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Υπό το πρόσχημα της καθυστέρησης της λήξης των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, που συζητούσε για την τροπολογία των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ο Πάνος Καμμένος ανέβαλε την συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, βλέποντας  ότι κινδυνεύει να μείνει μόνος του και να στιγματιστεί από  ηχηρές απουσίες των στελεχών του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να βρεθεί στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση στη Βουλή, ενώ η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία δεν έχει ακόμη αποσαφηνίσει τη θέση της έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών βρίσκεται στο εξωτερικό. Επίσης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, ενημέρωσε πως δεν θα προλάβει να βρίσκεται στην Αθήνα. 

Στελέχη, πάντως, της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι οι απουσίες δεν σχετίζονται με ανειλημμένες υποχρεώσεις δεδομένης της συγκυρίας, αλλά περισσότερο σε μια εμφανή διαφωνία με τον Πάνο Καμμένο. Για παράδειγμα ο κ. Κόκκαλης έχει μεν ταχθεί κατά της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο δεν συμφωνεί με την αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Οι εξελίξεις με την πολύωρη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της τροπολογίας των ύψους 230000000 αντισταθμιστικών ωφελημάτων εξυπηρέτησαν ουσιαστικά στον Π. Καμμένο, ο οποίος θα ήταν υποχρεωμένος να λάβει αποφάσεις που ενδεχομένως θα οδηγούσαν ακόμη και σε διάσπαση του κόμματός του ή στην απώλεια της δυνατότητάς του να συνεχίσει ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η συνεδρίαση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αύριο. Σημειώνεται πως πραγματοποιείται κανονικά η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής με τον Πάνο Καμμένο να εμφανίζεται διατεθειμένος να διατηρήσει πιο χαμηλούς τόνους τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή όταν και θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.