Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Π. Γερουλάνος

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Π. Γερουλάνος

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Παύλος Γερουλάνος στο συνέδριο του κόμματος. Κατά την ομιλία του επέλεξε να συγκρουστεί ευθέως με τη Φώφη Γεννηματά αναφέροντας χαρακτηριστικά: «...να αλλάξουμε ηγεσία. Όχι για να υπηρετήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες αλλά για να υπηρετήσουμε συλλογικές ανάγκες».

Όποιος κατάλαβε χθες κατάλαβε… Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ. Ό,τι θάψετε εδώ σήμερα, θα αναστηθεί στην κοινωνία αύριο», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Γερουλάνος ζητώντας να συμφωνηθεί η στρατηγική και χαρακτηρίζοντας ιδεολογικό αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία και πολιτικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «...το πέμπτο που χρειάζεται να κάνουμε αν θέλουμε να κλείσουμε το χάσμα είναι να αλλάξουμε ηγεσία. Όχι για να υπηρετήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες αλλά για να υπηρετήσουμε συλλογικές ανάγκες. Ηγεσία με αυτοπεποίθηση όπως αυτή που αξίζει σε έναν λαό περήφανο, ανοιχτή σε διαφορετικές απόψεις, που συνθέτει και δεν διχάζει ακόμα και όταν ακούγονται διαφορετικές φωνές. Που αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση ως οξυγόνο. Και τη δημοκρατία ως μόνο πολιτικό εργαλείο σεβασμού και κύρους, εργαλείο ελευθερίας. Δεν έχουμε τέτοια ηγεσία σήμερα».

Εκτίμησε δε πως «χωρίς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ μπαίνει με σιγουριά στις όχθες που χάραξε το Ποτάμι», προβλέποντας τη διάλυσή του και γι' αυτό ζήτησε να υπάρξει «ηγεσία με αυτοπεποίθηση, ανοιχτή σε διαφορετικές απόψεις, που συνθέτει και δεν διχάζει, που αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση ως οξυγόνο και τη δημοκρατία ως μόνο πολιτικό εργαλείο σεβασμού και κύρους, εργαλείο ελευθερίας», ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του με την εξής προειδοποίηση: «Σας ζητούν να θάψετε το ΠΑΣΟΚ. Ψηφίστε ό,τι θέλετε, άλλωστε δεν έχετε απαρτία. Άλλωστε, ό,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα, θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο».

Φωτογραφία αρχείου