Αλ. Τσίπρας: «Θα δώσουμε και άλλα» - Έταξε αύξηση 50 ευρώ και ΕΚΑΣ

Αλ. Τσίπρας: «Θα δώσουμε και άλλα» - Έταξε αύξηση 50 ευρώ και ΕΚΑΣ

Συνεχίζει το μπαράζ των εξαγγελιών ο Αλ. Τσίπρας σε μια προσπάθεια να μειώσει τη διαφορά με τη Ν.Δ. Μιλώντας στο Star έταξε 50 ευρώ αύξηση στην εθνική σύνταξη για... του χρόνου ενώ από την Κρήτη επανέλαβε ότι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή υπάρχει η λεγόμενη «13η σύνταξη»....

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα πάρει και άλλα μέτρα το προσεχές διάστημα, και μίλησε για προσλήψεις 10000 ατόμων στην Υγεία και 15000 στην Παιδεία, ενώ υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι αν οι πολίτες επιβραβεύσουν τη Ν.Δ. «τα μέτρα δεν θα έχουν νομιμοποίηση»

Επανέλαβε τα περί ΔΝΤ και μνημονίων που θα επιστρέψουν αν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση και υποστήριξε πως «τα βάλαμε με θεριά ανήμερα, με την ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία αλλά και με την εγχώρια ολιγαρχία». «Κουμάντο στο πορτοφόλι μας θα κάνουμε οι Έλληνες, εσείς κουμάντο στο δικό σας πορτοφόλι και πρωθυπουργούς θα εκλέγει μόνο ο λαός, ούτε η τρόικα, ούτε οι δημοσκόποι» ανέφερε. 

Πάντως μίλησε για κλίμα νίκης μιλώντας στην πλατεία του Ηρακλείου όπου όμως η εξέδρα δεν είχε στηθεί στο κέντρο αλλά στην αρχή ενός δρόμου.

Νωρίτερα στο star  επανήλθε σε προαναγγελίες και υποσχέσεις για αυξήσεις στις συντάξεις, με χρονικό ορίζοντα ωστόσο το... 2020 και ανέφερε πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανασχεδιασμό της εθνικής σύνταξης. η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υποστήριξε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης της κατώτατης σύνταξης κατά 10%.

Τρία 24ωρα πριν τις κάλπες, ο κ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει η κυβέρνηση του και την επαναφορά του ΕΚΑΣ, ενώ όσον αφορά τη λήψη και άλλων θετικών μέτρων, παρέπεμψε στο... μέλλον, τονίζοντας «σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μια νέα οικονομική πολιτική πολύ λιγότερης λιτότητας, ελαφρύνσεων για τους πολλούς και στήριξης των αδυνάμων, ιδίως αυτών που επλήγησαν ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης».