Αλ. Τριανταφυλλίδης: Πρώτο και τελευταίο μέλημα μας η κοινωνία

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Πρώτο και τελευταίο μέλημα μας η κοινωνία

«Πρώτο και τελευταίο μέλημα της κυβέρνησης είναι η κοινωνία», μια κοινωνία που «διέρχεται τις δαγκάνες του μνημονιακού κανιβαλισμού», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Η κοινωνία είναι «αυτή που δίνει αξία και σημασία στην κάθε πολιτική μας παρέμβαση [...] αυτοί είναι οι χορηγοί μας», σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης, ενώ άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις κινήσεις της, λέγοντας πως ασκεί προπαγάνδα και κάνοντας λόγο για μια «αρένα του Μητσοτακισμού».

Επισημαίνοντας την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στην κοινωνία, υπογράμμισε πως ό,τι περισσεύει από την επίπονη και επώδυνη διαδικασία της οικονομικής προσαρμογής, στόχος είναι να επιστρέφει στην κοινωνία.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τους θεσμούς τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην αφήσει τη χώρα και τον λαό, τους πολίτες «στην προκρούστεια κλίνη, όπου από τη μια θα τραβάει το ΔΝΤ και από την άλλη ο Σόιμπλε».

Θετικά αξιολόγησε και τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη: «Το είπε και το έκανε», ανέφερε, σχολιάζοντας πως επί 30 χρόνια ο πρωθυπουργός ερχόταν στην πόλη μόνο κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ και δεν επανέρχονταν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ