Αδύναμος κρίκος για το Μαξίμου ο πρωθυπουργός, πρέσινγκ εφ' όλης της ύλης από ΝΔ

Αδύναμος κρίκος για το Μαξίμου ο πρωθυπουργός, πρέσινγκ εφ' όλης της ύλης από ΝΔ

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Ήταν από τις ελάχιστες φορές μέχρι σήμερα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να απαντήσει ο ίδιος σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα στο πλαίσιο περιοδείας του.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν στην Ζάκυνθο, όταν πληροφορήθηκε την επίθεση του πρωθυπουργού προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ ότι επιθυμεί κρυφά ή φανερά ένα νέο μνημόνιο για τη χώρα.

Αμέσως η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, επιλογή μάλλον σπάνια. Αναμφίβολα η κίνηση αυτή παραπέμπει σε μία διαφοροποιημένη τακτική που υιοθετεί πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με κύρια χαρακτηριστικά αφενός την αύξηση της αντιπολιτευτικής πίεσης προς το Μέγαρο Μαξίμου αφετέρου στην στοχοποίηση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr στην Πειραιώς εκτιμούν ότι ο αδύναμος κρίκος στην κυβερνητική αλυσίδα είναι πλέον ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, παρότι μέχρι πριν από μερικούς μήνες εμφανιζόταν ως ο πλέον δυνατός. Με βάση αυτή την παραδοχή έχει ληφθεί η στρατηγική απόφαση να στοχοποιείται διαρκώς ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα έχει δοθεί η εντολή η βεντάλια των αντιπολιτευτικών θεμάτων να ανοίξει. Μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες η ΝΔ έχει εξαπολύσει επιθέσεις προς το Μαξίμου για μία σειρά ζητημάτων:

-Ανασχηματισμός υπουργικού συμβουλίου

«Δεν έχει καμία σημασία ποιός κάθεται στις καρέκλες ενός υπουργικού συμβουλίου μιας απολύτως απαξιωμένης κυβέρνησης. Ξέρουν οι πολίτες ότι η Κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί όλα τα κρίσιμα ζητήματα, από το σκοπιανό μέχρι την Οικονομία, με τον πρωθυπουργό να έχει περιθώριο κινήσεων» τονίζει κομματική πηγή.

-Αντιδεξιό μέτωπο

Στη ΝΔ με αφορμή τα όσα ακούστηκαν από τον πρωθυπουργό στην Σύρο περί συγκρότησης αντιδεξιού μετώπου, έβαλαν στο κάδρο της κριτικής τον κ.Τσίπρας κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί με μια αριστερή ρητορική να συσπειρώσει το ακροατήριό του, δημιουργώντας ένα αντιδεξιό μέτωπο.

«Δεν έχουν κανένα νόημα αυτού του είδους τα μέτωπα, είναι ξεπερασμένα. Άλλωστε ο διαχωρισμός Αριστεράς - Δεξιάς, με τους όρους του παρελθόντος, είναι παντελώς ξεπερασμένος» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στα ΝΕΑ.

- Τραγωδία στην Ανατολική Αττική

Έναν μήνα μετά την τεράστια καταστροφή στο Μάτι, η Πειραιώς επιμένει να θέτει μία σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση συνεχίζοντας την πίεση:

1) Γιατί ο κ. Σκουρλέτης άργησε έναν μήνα να υπογράψει τη σχετική απόφαση για την αξιοποίηση κονδυλίου που προορίζεται για τις φυσικές καταστροφές;

2) Πόσοι δικαιούχοι έχουν λάβει, ένα μήνα μετά την εθνική τραγωδία, τα επιδόματα άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάστασης οικοσκευής;

3) Είναι ασφαλές το περιβάλλον ώστε να διαμένουν στην περιοχή οι κάτοικοι ή υπάρχει πρόβλημα με τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και την ποιότητα του εδάφους;

4) Υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για την αφαίρεση του αμιάντου που έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα ως οικοδομικό υλικό στην περιοχή; Έχει ενημερωθεί αρμοδίως οι κάτοικοι για τον τρόπο διαχείρισης του στις ιδιοκτησίες τους;

- Ασφάλεια και ανομία

Στον συγκεκριμένο τομέα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να μιλά για τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες. «Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνον ο Πρωθυπουργός των φόρων και του ψέματος, αλλά και ο Πρωθυπουργός που ανέχεται την βία και την ανομία. Ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε Κυβέρνηση που να ανέχεται, αν όχι να δικαιολογεί τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων» τονίζουν κομματικά στελέχη. Η Πειραιώς μάλιστα προχωρά ένα βήμα παραπάνω και δημοσιοποιεί μία λίστα συγκεκριμένων δεσμεύσεων:

Να σπάσει το άβατο των Εξαρχείων και γενικώς όλες τις εστίες εγκληματικότητας στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, που έχουν καταστήσει τους πολίτες ομήρους στα ίδια τους τα σπίτια και τις γειτονιές τους.

Να καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασμένους για κακουργήματα.

Να δημιουργήσει φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Να ενδυναμώσει την ομάδα ΔΙΑΣ.

Να επαναφέρει τις περιπολίες και να ενεργοποιήσει την ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Να αλλάξει το νόμο για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργεί ως άσυλο ιδεών και όχι άσυλο εγκληματιών και κάθε λογής παρανόμων.