Γεωργιάδης σε Τσακαλώτο: Ως μαρξιστής ήσασταν ο πιο ταξικός υπουργός

Γεωργιάδης σε Τσακαλώτο: Ως μαρξιστής ήσασταν ο πιο ταξικός υπουργός

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν επιχείρησε να κερδίσει τις εντυπώσεις να κατηγορήσει τη ΝΔ για ταξική μεροληψία. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών αφού παραδέχτηκε ότι όντως όσοι έχουν μικρές ιδιοκτησίες θα επωφεληθούν από τον ΕΝΦΙΑ (το χαρακτήρισε good news), συμπλήρωσε ότι όσοι έχουν περιουσίες πάνω από 1.000.000 ευρώ θα δουν μείωση που φτάνει τα 600 ευρώ. Το επιχείρημά του, ωστόσο, κατέπεσε λίγα λεπτά αργότερα. «Κύριε Τσακαλώτο, δηλώσατε μαρξιστής, είναι δυνατόν να κατηγορείτε εσείς εμάς για ταξικότητα; Είχατε βάλει όποιος έβγαζε 20.000 να πληρώνει τα 17 χιλιάρικα, ακριβώς να του μείνουν λιγότερο από 3.000. Είστε ο πιο ταξικός υπουργός που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα!», είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ονειρεύεται ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες!

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των επιχειρήσεων απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο. Ομολόγησε ότι ακόμα η αδειοδότηση επιχειρήσεων απαιτεί χρόνο, δίνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι για να πάρει μια επιχείρηση POS χρειάζεται 35-40 ημέρες.

Τον λόγο πήρε και ο Υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης για να απαντήσει στην ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη ΔΕΗ. «Κ. Τσακαλώτο προσπάθησα να είμαι δίκαιος, μίλησα μόνος μου για το κτηματολόγιο, μίλησα για τους Δασικούς χάρτες που υπήρχε πρόοδος, αλλά στην ΔΕΗ αυτό που έγινε δεν το χωράει ανθρώπου νους.  Να συμφωνήσετε από το 90% στο 50% με 0 ευρώ αντάλλαγμα, δεν υπάρχει προηγούμενο, θα γραφτεί στα ρεκόρ Γκίνες,.  Καταλαβαίνω έχετε δυσάρεστο καθήκον να υπερασπιστείτε μια πολιτική που εσείς δεν χειριστήκατε…».

Αλέξανδρος Διαμάντης