Μήπως δίνετε εξετάσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα;

Μήπως δίνετε εξετάσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα;

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Καταπέλτης ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης στην απάντησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό. Ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι με τροπολογία η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε το χατίρι στον κ. Λάτση, αλλά μάλλον έπεσε… έξω. Ο υπουργός Ανάπτυξης κατέθεσε στα πρακτικά παλαιότερη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που περιείχε 50 ίδιες «τροποποιήσεις», ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να του πει σε ποιο σημείο της τροπολογίας ευνοείται ο επενδυτής. «Αν δεν το κάνετε πάει να πει ότι αυτά που είπατε πριν ήταν... έπεα πτερόεντα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα πουν νωρίτερα είχε μιλήσει για εξυπηρετήσεις τόνισε: «Ξέρετε πόσο εύκολα θα μπορούσα να πω εγώ ότι ήρθατε να δώσετε εξετάσεις στα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης η προσέλκυση επενδύσεων, αφού  «το να τσακωνόμαστε στη Βουλή για τα αυτονόητα και την έκδοση ΚΥΑ στέλνει πολύ κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές ενώ θέλουμε να δείξουμε ότι η χώρα αλλάζει σελίδα». Κάλεσε, δε, τον πρώην πρωθυπουργό να δείξει ότι τον ωρίμασε η προηγούμενη τετραετία και «να πάμε μαζί για το Ελληνικό γιατί όσα είπατε ήταν όλα ψέματα».

Σε ότι αφορά τη διάταξη για την αποπομπή της Βασιλικής Θάνου ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι η επιτροπή στο σύνολό της «ανήκει» στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι δηλαδή πλήρως κομματικοποιημένη. «Αν ήταν μόνο για Θάνου θα μπορούσε πει κανείς είναι φωτογραφική. Αλλά δεν είναι γιατί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν διορίσατε μόνο την πρώην νομική σας σύμβουλο και συμμετέχουσα προφανώς στις σκευωρίες που θα το δούμε σε επόμενη φάση, αλλά και τη διευθύντρια του γραφείου του Ν. Παππά  και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε με νόημα. Μάλιστα, απάντησε στα περί δήθεν καρτέλ στον Τύπο, διερωτώμενος αν επί 4,5 χρόνια ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ένας τόσο αδέκαστος και αδιάφθορος σαν κι εσάς πρωθυπουργός πως το επιτρέψατε; Έχετε μια ατυχία, να θέλετε να γίνεται ο παλιός Αλέξης Τσίπρα του πεζοδρομίου και να μην μπορείτε γιατί σας ακολουθεί το κυβερνητικό σας παρελθόν», προσέθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε επίσης την περίπτωση της Κ. Σαββαϊδου που ο ΣΥΡΙΖΑ την «έφαγε» εν μια νυκτί. «Θα μας κάνετε εσείς μαθήματα για το πως μπορεί να διώξει κάποιον που δεν θέλει;», είπε.

Διαβάστε ακόμα:

- Απάντηση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα για εκλογές, μετακλητούς και επιτελικό κράτος