Άδ. Γεωργιάδης: Έρχονται νέες μειώσεις στις χρεώσεις τραπεζών

Άδ. Γεωργιάδης: Έρχονται νέες μειώσεις στις χρεώσεις τραπεζών

Νέο κύμα μειώσεων στις χρεώσεις των τραπεζών εντός του Νοεμβρίου, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα για το μεταναστευτικό τονίζοντας ότι «ο Tσίπρας διαστρέβλωσε τον Πέτσα».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες συνεχίζεται και πως θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα μειώσεων που θα ανακοινωθεί εντός του Νοεμβρίου και επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως οι νέες χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές, που τελικώς απετράπησαν, επιβλήθηκαν με νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2018.

«Έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των πολλών και των φτωχών και ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των λίγων, των πλουσίων και των τραπεζών. Τι αποδεικνύεται στην πράξη; Επί Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες έβαλαν ανεξέλεγκτα όσες αυξήσεις ήθελαν, ενώ επί Κυριάκου Μητσοτάκη στις τράπεζες μπαίνει φρένο», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι χθες οι διοικήσεις τεσσάρων τραπεζών ανακοίνωσαν την αναπροσαρμογή των προμηθειών τους.

Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου τονίζοντας τα εξής: «όποιος παρακολούθησε τι έλεγε ο κ. Πέτσας στην Βουλή καταλαβαίνει πολύ καλά πως ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να διαστρεβλώσει και να παρουσιάσει εντελώς ανάποδα την δήλωση ενός στελέχους της ΝΔ και το έκανε κατά την γνώμη μου με ένα τρόπο εθνικά επιζήμιο την ίδια στιγμή που ο Τσαβούσογλου κατηγορούσε ότι η Ελλάδα πνίγει επί σκοπού ανθρώπους στο Αιγαίο, πράγμα που είναι απολύτως ψέμα και ποτέ η Ελλάδα επί καμιάς Κυβερνήσεως δεν θα επέτρεπε να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. 

Σύμφωνα με τον υπουργό «φάνηκε ότι ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης υποστηρίζει τις δηλώσεις της Τουρκίας χρησιμοποιώντας τον Πέτσα, δηλαδή τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο» και τόνισε πως «ο κ. Πέτσας δεν είπε αυτό που υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας και ασφαλώς σωστά τον υπερασπίστηκε ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή». 

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμα, όσον αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ότι χθες υπέγραψε την άδεια επένδυσης 410 εκατομμυρίων του ομίλου dolphin στην Αργολίδα, στην Κοιλάδα Χιλς και υπογράμμισε «ήταν κολλημένη 10 χρόνια» ενώ υπεγράφη μέσα σε τρεισήμισι μήνες που είναι Υπουργός. «Σας λέει κάτι;», διερωτήθηκε.

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε την σύσφιξη σχέσεων που γίνεται μεταξύ  Ελλάδας και Κίνας, για τις συναντήσεις με Κρατικούς αξιωματούχους και για τις ετοιμασίες που γίνονται για την επίσκεψη του Πρόεδρου της Κίνας στην Ελλάδα στις 10 Νοεμβρίου.