Μεγάλο το τίμημα για όποιον παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

Μεγάλο το τίμημα για όποιον παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

Από την Κύπρο όπου βρίσκεται για τη κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις δηλώσεις του Ερντογάν, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «δεν μιλάει μόνος του, αλλά μιλά έχοντας στο πλευρό του όλα τα κράτη της ΕΕ και τη μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Τουρκίας απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν λέει κάποια πράγματα, αλλά μιλά τη γλώσσα του Διεθνούς Δικαίου, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας».

«Όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει τίμημα σοβαρό», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας συγχρόνως την απόφαση της Αθήνας να στηρίξει την Κύπρο «στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

«Δεν έχει κανένα νόημα η αδιέξοδη, ατελέσφορη κλιμάκωση. Είναι ένδειξη αδυναμίας», τόνισε, και ζήτησε, «αυτές οι παραβιάσεις να σταματήσουν εδώ» και κατέληξε λέγοντας πως  «Το μήνυμα είναι σαφές και δεν έχει κανένα νόημα μια τακτική κλιμάκωσης ανέξοδης και αδιέξοδης και ατελέσφορης. Δεν είναι ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας να επιχειρεί κανείς άγονες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ μιας χώρας που γνωρίζει ότι δεν έχει αποτρεπτική δύναμη στη θάλασσα, αλλά αδυναμίας».