Α. Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί δήμαρχοι»

Α. Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί δήμαρχοι»

Με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στους μεγάλους δήμους της χώρας να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην βρεθούν καν στον δεύτερο γύρο σε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ο Α. Τσίπρας θυμήθηκε ότι δεν υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί υποψήφιοι στην αυτοδιοίκηση.

Ταυτόχρονα παραδέχτηκε ότι δεν πρόλαβε να δημιουργήσει αυτοδιοικητικούς παράγοντες που να προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί το κόμμα του βρέθηκε ξαφνικά από το 3% στο 36%

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, επισκέφτηκε το Σπήλι στο Ρέθυμνο. «Σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση στους λεγόμενους μικρούς δήμους, εκεί που το έργο των δημάρχων φαίνεται στον κόσμο, δεν υπάρχουν τόσο δεξιοί και αριστεροί δήμαρχοι, ΣΥΡΙΖΑ ή Νεοδημοκράτες. Υπάρχουν δήμαρχοι που αγαπούν τον τόπο και είναι ανιδιοτελείς και υπάρχουν και οι άλλοι που λειτουργούν με ιδιοτέλεια. Εμείς, με αυτό το γνώμονα κινηθήκαμε, όχι μόνο στο δικό σας δήμο, αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας και στην τοπική αυτοδιοίκηση», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα του 3 με 4%, που πήγε στο 36%, οπότε δεν πρόλαβε να φτιάξει δεσμούς στην αυτοδιοίκηση, με δημάρχους.

«Βρεθήκαμε να έχουμε τη διακυβέρνηση της χώρας και θελήσαμε να αφήσουμε πέντε πράγματα, κάποιες ουσιαστικές τομές στο χώρο της αυτοδιοίκησης, χωρίς το άγχος να θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους δικούς μας δημάρχους. Γιατί ούτως ή άλλως ήταν λιγοστοί και διότι θέλαμε να μπούμε σε μία άλλη φιλοσοφία, που πιστεύω ότι είναι σωστή, σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση. Φροντίσαμε να λειτουργήσουμε με κριτήρια ίσα για όλους και δώσαμε κίνητρα και δυνατότητες σε όσους δημάρχους αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους να το πράξουν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ