Α. Λοβέρδος προς υπ. Παιδείας: Είναι αδιανόητο να καλείτε τους φοιτητές να αυτοδικούν!

Α. Λοβέρδος προς υπ. Παιδείας: Είναι αδιανόητο να καλείτε τους φοιτητές να αυτοδικούν!

Μήνυμα προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, έστειλε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος, εν μέσω της αναταραχής που επικρατεί με την ανομία στα Πανεπιστήμια και τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτηρίζει αδιανόητο να καλούνται οι φοιτητές να αυτοδικούν! «Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Κολομβία ούτε ζούγκλα», τονίζει χαρακτηριστικά. 

Σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο οποίος μέσω συνέντευξης είχε στείλει μήνυμα προς το φοιτητικό κίνημα «να διεκδικήσει τους χώρους και την ακαδημαϊκή ειρήνη», ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «όταν διαπράττεται ένα κακούργημα είναι αδιανόητο να λες ότι οι φοιτητές είναι αρμόδιοι να διώξουν τους διακινητές».

Όσον αφορά στην κατάληψη χώρου της Φιλοσοφικής από τον Ρουβίκωνα, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ είπε ότι είναι αδιανόητο φοιτητές και καθηγητές να κάνουν ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να εμποδίσουν την κατάληψη, τη στιγμή που ο πρύτανης δεν καλεί την αστυνομία για να διώξει τους καταληψίες.