Α. Λοβέρδος: «Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα βγάλουμε»

Α. Λοβέρδος: «Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα βγάλουμε»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Την πεποίθηση ότι «υπάρχει μια σειρά πλειοψηφιών» και άρα «πρόεδρο της Δημοκρατίας θα βγάλουμε» εξέφρασε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, να το ξανασκεφτείτε. Πρόεδρο Δημοκρατίας θα βγάλουμε. Είναι δεδομένο. Υπάρχουν μια σειρά από πλειοψηφίες για να βγει. Γιατί να χάσουμε δέκα χρόνια με αυτήν την αναθεώρηση; Για να αλλάξουμε το άρθρο 68, παράγραφος 2, που με μια αλλαγή του Κανονισμού μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας; Γιατί; Χάνουμε δέκα ολόκληρα χρόνια από την ζωή του Έλληνα πολίτη και της Ελληνίδας πολίτη για να αλλάξουμε τι; Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 86. Ας περιμένει δύο, τρία χρόνια, με την επόμενη αναθεώρηση», τόνισε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Να σημειωθεί ότι αποτελεί πάγια θέση του ότι η παρούσα αναθεώρηση θα πρέπει να διακοπεί διότι τα προς αναθεώρηση άρθρα είναι λίγα.

Την ίδια ώρα ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να κάνει μια πρόταση συνολική, «βάλτε και άρθρο 16 μέσα, αλλάξτε πράγματα που είμαστε όλοι σύμφωνοι -και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει γνώμη- σχετικά με τη λειτουργία της δικαιοσύνης -όχι με την απονομή της δικαιοσύνης, τη λειτουργία, τη διοίκηση της δικαιοσύνης- ώστε να αλλάξουμε πράγματα που αφορούν τη σχέση διοικούμενου με το κράτος, για να μας ακούσει και ο Έλληνας πολίτης και η Ελληνίδα πολίτης».