Α. Λοβέρδος: Ξεβράκωτος επέστρεψε απο Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος

Α. Λοβέρδος: Ξεβράκωτος επέστρεψε απο Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος

Με ομοβροντία καταγγελιών για αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου ξεκίνησε στη Βουλή η διήμερη "μάχη" για τα μέτρα της αξιολόγησης που αναμένεται να ψηφιστούν αύριο το βράδυ και ειδικά για την δημιουργία του Υπερταμείου και τον "κόφτη".

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλλε η Δημοκρατική Συμπαράταξη απορρίφθηκε ωστόσο σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε υπέρ με τον εισηγητή Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει λόγο για ξεπούληα της δημόσιας περιουσίας.

Ο κ. Λοβέρδοπς ανέφερε πως «όλοι γνωρίζαμε τα γεγονότα πέρσι επί Βαρουφακειάδος και το Σεπτέμβρη επί Τσακαλωτειάδος και την καθυστέρηση που θα κόστιζε δισεκατομμύρια ευρώ. Διαπιστώσαμε ότι ο υπουργός Οικονομικών κι οι συνεργάτες του επέστρεψαν στην Ελλάδα ως «les sans culottes», (οι «αβράκωτοι» επαναστάτες της Γαλλικής Επανάστασης) αλλά όχι με τη γαλλική έννοια του όρου».

Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Μας έλεγαν προδότες - όχι ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ λένε οι βουλευτές του - ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχει αποκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό Πινοσέτ και Τσολάκογλου. Εσείς σήμερα αισθάνεστε καλά στα έδρανά σας με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;».

«Οι διατάξεις αυτές είναι παγκόσμια πρωτοτυπία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Φορτσάκης δηλώνοντας ότι αισθάνομαι «ντροπή» για το νομοσχέδιο που «θίγει την λαϊκή και εθνική κυριαρχία».

«Έχετε καταντήσει πόρνες των νταβατζήδων και των ξένων τοκογλύφων. Μας φέρατε 7.500 σελίδες», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και πέταξε το cd με το νομοσχέδιο.

«Ο λαός να παλέψει να ανατρέψει συνολικά το σύστημα. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι τηρείται το Σύνταγμα και ότι οι ρυθμίσεις προέρχονται «από την διεθνή θέση και τις ανάγκες της χώρας» και υπογράμμισε ότι η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης είναι πως έχει εναλλακτικές προτάσεις και δεν αποδέχεται τα σχέδια και τα διλήμματα της άλλης πλευράς.