Γερμανία: Όχι μόνο στηρίζουμε την ένταξη των προσφύγων αλλά την απαιτούμε

Γερμανία: Όχι μόνο στηρίζουμε την ένταξη των προσφύγων αλλά την απαιτούμε

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maiziere δήλωσε ότι σχεδιάζει ένα νέο νόμο σύμφωνα με τον οποίον οι πρόσφυγες θα πρέπει να μαθαίνουν γερμανικά ώστε να ενσωματωθούν στην κοινωνία, αλλιώς θα χάνουν το δικαίωμα μόνιμης διαμονής, σύμφωνα με το Reuters.

Η πρωτοβουλία αυτή ακολούθησε την ήττα της Angela Merkel στις περιφερειακές εκλογές, καθώς οι ψηφοφόροι επέκριναν την πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες, ενώ κινούνται μαζικά προς το ξενοφοβικό κόμμα AfD.

Περίπου 1 εκατομμύριο μετανάστες έφτασαν στη Γερμανία το περασμένο έτος, ενώ ο de Maiziere δήλωσε πως περίπου 100.000 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η Γερμανία αναμένει σε αντάλλαγμα για τα μαθήματα γλώσσας, τις κοινωνικές παροχές και τη στέγαση, οι πρόσφυγες θα προσπαθούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

“Όσοι αρνούνται να μάθουν γερμανικά, όσοι αρνούνται να επιτρέψουν σε συγγενείς τους να ενσωματωθούν- για παράδειγμα γυναίκες ή νεαρές κοπέλες- όσοι απορρίπτουν προσφορές εργασίας, δε θα μπορούν να έχουν υπάρξει μια απεριόριστη άδεια διαμονής στη χώρα μετά το πέρας των τριών χρόνων”.

Ο αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel στήριξε το νομοσχέδιο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί το Μάιο.

"Πρέπει όχι μόνο να στηρίξουμε την ένταξη των προσφύγων, αλλά και να την απαιτήσουμε", δήλωσε ο Gabriel στην εφημερίδα Bild.