Επιστρέφει η αισιοδοξία-Στο 55% η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο

Επιστρέφει η αισιοδοξία-Στο 55% η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο

Θετικές είναι οι εντυπώσεις αναφορικά με τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης, που καταγράφονται σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, η οποία είναι η πρώτη μετά τις εκλογές. Πιο αισιόδοξο δηλώνει το 53% για την πορεία της χώρας, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Σε υψηλό ποσοστό η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ καταγράφεται και η αποδοχή των υπουργών, με πρώτο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και δεύτερο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Παράλληλα, ποσοστό 55,1% των ερωτηθέντων δηλώνει «πολύ» και «αρκετά» ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της νέας κυβέρνησης τους δύο μήνες που βρίσκεται στην εξουσία, ενώ 41,7% δηλώνει «λίγο» και «καθόλου» ικανοποιημένος από τον τρόπο που η κυβέρνηση έχει χειριστεί τα προβλήματα της χώρας.

Στο ερώτημα «Ποιόν θεωρείται πιο ικανό για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πρώτος με ποσοστό 50,5%, έναντι μόλις 20,75% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η συνολική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπερνά σε θετικές γνώμες το 60%. 

Τέλος, όσον αφορά στο νέο υπουργικό σχήμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες από κάθε άλλο υπουργό της κυβέρνησης με ποσοστό 34% να δηλώνει πως έχει επιδείξει την μεγαλύτερη κινητικότητα και αποτελεσματικότητα στο έργο του.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με 21,5% και στην τρίτη θέση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 16,5%. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης.

AP Photo/Petros Giannakouris