N. Βούτσης: Fake news η μη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες

N. Βούτσης: Fake news η μη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες

Fake news χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτση τη μη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες του των οικονομικών ετών 2017 και έπειτα. Το θέμα ήγειρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της, ενώ δημοσίευμα των «Νέων» απέδωσε την «καθυστέρηση» σε προσπάθεια επιλεκτικής διαρροής των στοιχείων και χρησιμοποίησης εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση τα επόμενα πόθεν έσχες δεν έχουν δημοσιευτεί λόγω της ακύρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή των δικαστικών ενώσεων ενώ –όπως είπε- κατά τη διάρκεια της θητείας του δημοσιοποιήθηκαν οι δηλώσεις τριών ετών. «Στις 11/5/2016 οι δηλώσεις του έτους 2013 (χρήση 2012), στις 28/12/2016 οι δηλώσεις του 2014 και 2015 και στις 7/12/2017 οι δηλώσεις του 2016», υπογραμμίζοντας ότι ακόμα παραμένουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Απαντώντας στο δημοσίευμα των «Νέων» ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις των δημοσιογράφων «δεν ελέγχθηκαν από τη Βουλή και έτσι όπως είχαν παραληφθεί διαβιβάστηκαν στις 27/6/2017 στη Γ Μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες». «Ο κ. Παπαχρήστος το έχει πάρει προσωπικά, ότι είχαμε πρόσβαση και δόθηκαν στον κ. Καμμένο στοιχεία δικού του Πόθεν Έσχες. Δεν έχουν περάσει ποτέ από τη Βουλή τέτοια στοιχεία και δεν έχουμε πρόσβαση», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πέρασε και στην αντεπίθεση, καρφώνοντας την κυρία Κωνσταντοπούλου: «Γνωρίζετε τι παραλάβαμε μετά το πρώτο 7μηνο του 2015. Δεν είχε συγκληθεί καν η Επιτροπή Πόθεν Βουλής. Συνεκλήθη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Σεπτεμβρίου. Εμείς την επανασυγκροτήσαμε. Κάναμε ότι αισθανόμασταν ως υποχρέωση γιατί γνωρίζουμε και το κλίμα που υπάρχει για τη Βουλή, για να υπάρχει η μέγιστη διαφάνεια και δημοσιοποίηση για το πολιτικό σύστημα».