Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, όπως και στην ΕΕ, το Φεβρουάριο

Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, όπως και στην ΕΕ, το Φεβρουάριο

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) υποχώρησε στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, όπως και στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της.

Στην Ελλάδα, ο δείκτης μειώθηκε στις 89,0 μονάδες από 91,6 μονάδες τον Ιανουάριο, αλλά παραμένει σε υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2015 (87,6 μονάδες). Η μείωση του δείκτη οφείλεται κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών, όπου η εμπιστοσύνη μειώθηκε στο -23,1 από -5,3 καθώς και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη που μειώθηκε στο -66,8 από -63,9. Αντίθετα, στον τομέα του λιανικού εμπορίου η εμπιστοσύνη αυξήθηκε στο 3,2 από -3,4 και στον κατασκευαστικό τομέα αυξήθηκε ελαφρά στο -37,5 από -37,9. Στον τομέα της βιομηχανίας, η εμπιστοσύνη παρουσίασε οριακή μείωση στο -10,2 από -10,1.

Στην Ευρωζώνη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος μειώθηκε κατά 1,3 μονάδες στις 103,8 μονάδες και στην ΕΕ μειώθηκε κατά 1,5 μονάδες στις 105,2 μονάδες - και στις δύο περιπτώσεις για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η επιδείνωση του κλίματος στην Ευρωζώνη προέκυψε από τη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και της εμπιστοσύνης σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς πλην αυτού των κατασκευών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ