Τρ. Αλεξιάδης: Νέο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών

Τρ. Αλεξιάδης: Νέο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών

Νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Είμαστε, λοιπόν, μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην τελική επεξεργασία αυτού του σχεδίου, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα νέα εργαλεία γύρω απ' αυτά τα  ζητήματα. Με αυτό το νομοσχέδιο θα δοθεί η δυνατότητα να πάμε στα συστήματα ιχνηλασιμότητας των τσιγάρων, των καπνικών προϊόντων γενικά, αλλά και άλλων προϊόντων, όπως των αλκοολούχων ποτών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο ίδιος, μάλιστα, επισήμανε ότι αυτήν την στιγμή περίπου ένα στα τέσσερα ή πέντε πακέτα τσιγάρα που πουλιούνται στην Ελλάδα είναι λαθραίο.

«Τα νούμερα είναι σημαντικά, όχι μόνο για τα έσοδα του Δημοσίου, αλλά και για την υγεία των πολιτών, διότι πολλά από τα τσιγάρα που κυκλοφορούν δεν είναι απλά λαθραία, χωρίς δηλαδή τον αντίστοιχο φόρο, αλλά είναι τα λεγόμενα «μαϊμού», είναι δηλαδή επικίνδυνα για την υγεία και τα πνευμόνια του κόσμου», τόνισε. 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Αλεξιάδης μιλήσει και για το νέο scanner που δώρισε στο ελληνικό δημόσιο η εταιρεία Παπαστράτος, καθώς πλέον «με αυτό το εργαλείο, είτε στο λιμάνι του Πειραιά είτε σε άλλα λιμάνια είτε σε εθνικές οδούς, να ελέγχουμε τα φορτηγά και τα κοντέινερ, που αυτή τη στιγμή τα ελέγχουμε με έναν πατροπαράδοτο τρόπο, ο οποίος δεν τιμά την φορολογική και τελωνειακή διοίκηση στην Ελλάδα».

Α.Δ.