Συμφωνία VW - τραπεζών για δάνειο-γέφυρα $20 δισ.

Συμφωνία VW - τραπεζών για δάνειο-γέφυρα $20 δισ.

Σε συμφωνία σχετικά με τους όρους ενός δανείου-γέφυρα, ύψους 20 δισ. δολαρίων, κατέληξε η Volkswagen με τις τράπεζες, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τρία άτομα προσκείμενα στο θέμα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης βρίσκεται υπό πίεση στη σκιά του σκανδάλου με την παραποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε περίπου 11 εκατ. οχήματα, καθώς αναζητά τρόπους να επωμιστεί το κόστος του σκανδάλου.

Δεκατρείς τράπεζες θα προσφέρουν είτε 1,5 δισ. είτε 2,5 δισ. ευρώ η κάθε μία. Ένα από τα άτομα ανέφερε πως τα ποσοστά πίστωσης για κάθε τράπεζα θα καθοριστούν την Παρασκευή.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Volkswagen δεν θέλησε να σχολιάσει.

Η Volkswagen έχει υπολογίσει περίπου 6,7 δισ. ευρώ για το αρχικό κόστος, ενώ αναμένει και επιπλέον έξοδα της τάξης των 2 δισ. ευρώ.

Αναλυτές υποστηρίζουν πως η διασφάλιση χρηματοδότησης από τις τράπεζες θα δώσει στους επενδυτές το μήνυμα ότι η VW παραμένει ισχυρή.

Νωρίτερα σήμερα η S&P προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της αυτοκινητοβιομηχανίας σε “BBB+” από “A-“, έπειτα από αντίστοιχες κινήσεις από τη Fitch και τη Moody's.