Σε νέες περιπέτειες η Volkswagen

Σε νέες περιπέτειες η Volkswagen

Η Volkswagen AG απέσυρε 91.867 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ λόγω τεχνικού προβλήματος στον κεντροφόρο άξονα με αποτέλεσμα να μειώνεται η ισχύς του κινητήρα και της πέδησης.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε από τις αντιπροσωπείες να σταματήσουν την πώληση κάποιων ντιζελοκίνητων μοντέλων του 2015-2016 έως ότου η εταιρία βρει λύση για το πρόβλημα, σύμφωνα με σημείωμα που διανεμήθηκε στις αντιπροσωπείες και αναφέρει η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η Volkswagen προσπαθεί να εντοπίσει την αιτία της τεχνικής βλάβης αλλά η επιδιόρθωση μπορεί να μην ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Τα ελαττωματικά αυτοκίνητα περιλαμβάνουν τα μοντέλα Jetta, Passat, Beetle, Beetle Convertible, Golf/GTI και Golf Sportwagen.

Η εταιρία είχε εντοπίσει τα προβλήματα στον κεντροφόρο άξονα από τον Φεβρουάριο, παρακολούθησε τη λειτουργία τους για ένα διάστημα και έκανε ελέγχους πριν αποφασίσει τον Οκτώβρη να προβεί σε απόσυρση των οχημάτων.

Σε δήλωση εκπροσώπου της εταιρίας αναφέρθηκε πως δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί και πως η Volkswagen θα αρχίσει να ειδοποιεί τους πελάτες της μέσα στο Δεκέμβριο.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της εταιρίας και τα περίπου 800.000 ντιζελοκίνητα οχήματα του ομίλου στα οποία εντοπίστηκαν "ανεξήγητες ασυνέπειες", όπως ανέφερε η εταιρεία, στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2).