Ό. Γεροβασίλη: Στόχος η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης μέχρι το τέλος του έτους

Ό. Γεροβασίλη: Στόχος η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης μέχρι το τέλος του έτους

Στόχος να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα ώστε «από την 1η του έτους να επιστρέψει η σταθερότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στον ραδιοσταθμό "Real fm".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αξιολόγηση και τη συζήτηση για το χρέος, με πρώτο σταθμό το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας 9 Νοεμβρίου. Τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα, όπως προστασία της πρώτης κατοικίας, πλειστηριασμοί, κόκκινα δάνεια και 100 δόσεις, το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο συνολικό χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης. «Μας ενδιαφέρει να κλείσουν όλα τα ζητήματα, αλλά με την κοινωνία όρθια», επισήμανε.

Σε ερώτηση για πιθανή απειλή της πρώτης κατοικίας, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι κανείς δεν θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του και ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε αυτό να εξασφαλιστεί. «Είμαστε διατεθειμένοι», σημείωσε, «να κάνουμε τη διαπραγμάτευση σε όλα τα δυνατά επίπεδα». «Αν δεν υπάρξει τεχνική λύση θα επιδιώξουμε πολιτική λύση», υπογράμμισε.

Την άποψη της κυβέρνησης ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ότι δηλαδή «η γενοκτονία των Ποντίων έχει αναγνωριστεί από τα θεσμικά όργανα της κράτους» και η διαχρονική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής. Ερωτηθείσα για το αν τίθεται πολιτικό ζήτημα για τον κ. Φίλη, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε μια παλαιότερη άποψή του την οποία διατύπωσε ως προσωπική προσέγγιση και όχι ως άποψη της κυβέρνησης. «Σε ένα δημοκρατικό κράτος, κάθε άνθρωπος -και ο υπουργός συμπεριλαμβάνεται- μπορεί να διατυπώσει την προσωπική του προσέγγιση», τόνισε.

Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη έξανε λόγο για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος. «Το να προσπαθείς να κινητοποιήσεις εθνικιστικά αντανακλαστικά σε έναν διάλογο προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την πολιτική ζωή του τόπου», είπε, επισημαίνοντας επιπλέον ότι η συζήτηση που ξεκίνησε «δεν συμβάλλει στον πολιτικό διάλογο, σε μια στιγμή για την κοινωνία και τη χώρα μας καθοριστική». Επίσης, ανέφερε ότι «η παραδοσιακή ξενοφοβική ρητορεία σταμάτησε από πολλές ακροδεξιές φωνές εξαιτίας του προσφυγικού -διότι είδαν ότι αυτό δημιουργεί αντανακλαστικά εναντίον τους, δηλαδή η κοινωνία αντιδρά υγιώς- και επέλεξαν τώρα να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο γεγονός». «Αυτό όμως», συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «είναι επικίνδυνο γιατί κινητοποιεί ακροδεξιά αντανακλαστικά».

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ